Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Вкусна мусака с патладжани и сирене

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24809
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115525
пол: Мъж

Вкусна мусака с патладжани и сирене

Мнение от шони »


Изображение

Необходими продукти

400 гр. козе сирене
450 мл. доматен сос
60 мл. зехтин
450 гр. брашно
1 чаена лъжичка морска сол
100 гр. кашкавал, настърган
1 яйце (или повече, ако е необходимо)
2 патладжана
пресен босилек

Обелете патладжаните и ги нарежете на тънки филийки по дължина. Подправете парчетата с половин чаена лъжичка морска сол от двете страни и ги оставете да отцеждат 15 минути.Смесете половин чаена лъжичка морска сол в брашното. Подсушете парчетата патладжан с хартия. Загрейте олио на средна температура. Разбийте яйцата в подходящ съд. Всяко парче патладжан панирайте първо в яйцето, а след това в брашното, и го поставяйте в горещото олио. Запържете патладжаните по няколко минути от всяка страна, докато станат златисто-кафяви, а след това ги поставете върху парчета домакинска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
В тавичка за печене поставете един слой от доматения сос, след това един слой от парчетата патладжан и наръсете с натрошено козе сирене и кашкавал.
Повторете процедурата, докато изчерпате всички съставки и завършете със слой настърган кашкавал. По желание сложете няколко листенца босилек на върха. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10 минути.Оставете мусаката да се охлади, а след това нарежете на парчета./zajenata.bg
БонАпети :усмивка1:
Прочетено: 434 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Вегетариански ястия”