Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Печени зеленчуци по италиански

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24753
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115095
пол: Мъж

Печени зеленчуци по италиански

Мнение от шони »

Изображение
Лесни за приготвяне, много ароматни и вкусни печени зеленчуци по Средиземноморски. Букет от подправки, много чесън, качествен зехтин и пармезан.

Необходими продукти:

2 тиквички

1 кг малки, пресни картофки

200 г гъби

10 скилидки чесън

100 г чери домати

1/2 ч.л. суха мащерка

1/2 ч.л. сух риган

черен пипер

сол

60 г настъргано сирене пармезан

50 мл зехтин

2 стръка прясна мащерка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Измийте зеленчуците. Тиквичките и картофките без да ги белите. Нарежете ги на парчета. Картофките, чесъна и чери домати оставете цели. Сложете ги в купа. Поръсете ги със сухите подправки, солта, пипера и ги полейте със струя зехтин. Объркайте ги добре и ги изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете отгоре два стръка прясна мащерка. Печете зеленчуците до омекване и хрупкава коричка около 30 минути.

Извадете ги и още топли ги поръсете с настърган пармезан.

Поднесете ги с печени на тиган пилешки пържолки от бут.

Източник: vkusnoteka.bg
Прочетено: 393 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Вегетариански ястия”