
Обичате пастет, но не обичате дробчета или сте веган и не консумирате животински продукти. Представям ви една лесна и много вкусна алтернатива на пастета, приготвена от червена леща със сушени доматчета и маслини. Ароматна и нежна комбинация от вкусове, която ще ви очарова.
Необходими продукти: 1 ч.ч. червена леща 100 г сушени домати 100 г маслини Стафида 1 скилидка чесън 100 г орехи 1/2 ч.л. кимион 2 с.л. зехтин 2 с.л. лимонов сок сол брускети
Начин на приготвяне: Сварете лещата в тенджера за около 15 минути в 1 и 1/2 ч.ч. вода. Охладете я. Леко запечете на сух тиган орехите и ги сложете в блендера. Добавете сушените доматчета, маслините, почистени от костилки, скилидката чесън и зехтина и пасирайте. Добавете сварената, червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и пасирайте до гладкост. Прехвърлете в купа, полейте със струя зехтин и поръсете с щипка червен пипер.
Източник: vkusnoteka.bg