



Чолбур - чорба !
Продукти за 4 порции:
50 г масло
2 с.л. брашно
1 равна с.л. сладък червен пипер
гореща вода
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за застройка
6 до 8 яйца
2 скилидки чесън
лют пипер по желание
Приготвяне:
Направете светла запръжка от маслото и брашното. В последният момент прибавете червения пипер, за да не прегори. Разбъркайте и разредете с горещата вода. Сложете толкова, колкото прецените че ви харесва на гъстота. Чорбата трябва да е плътна. Подправете със сол и черен пипер.
След като чорбата кипне сипете в нея на тънка струйка едно разбито яйце. Разбъркайте леко за да се образуват нишки.
От ниско чукнете в чорбата едно по едно яйцата и ги оставете на тих огън да се забулят. Варете 6 -7 минути. Накрая нарежете на тънки филийки чесъна и го добавете към чорбата.
Вместо вода-прясно мляко и може също да се натроши сиренце отгоре при поднасяне.