Продукти:
1 питка 500гр.-готова от магазина ,може и домашно печена
300гр. - салам нарязан на кубчета
3- чушки нарязани на ситно
1- морков нарязан на ситно
2- глави червен лук на ситно (аз сложих бял лук)
1- домат нарязан на ситно
яйца 4бр.
колелца пушено сирене
100гр.- кашкавал настърган
100гр - сирене
3-4 с.л.- олио
масло за намазване на тавата
подправки по избор: магданоз, чер пипер, сол
Приготвяне:
Отрязвате капачето на питката и издълбавате меката част. В олиото изпържвате нарязания лук,чушки и морков. Добавяте нарязаният домат и салам и пържите до готовност. Изсипвате готовата смес в питката,нарязвате на колелца пушеното сирене (може и топено да е) и чуквате яйцата.
Намазвате тавата с масло и слагате пълната питка.
В загряна фурна на 180 -200 градуса и печете около 15-20 мин. или докато се изпекат яйцата (ако искате да са рохки по малко печете). Настъргвате кашкавал и натрошвате сирене. Разпределяте половината кашкавал върху питката, наръсвате сиренето и покривате с останалият кашкавал. Печете на горна решетка ,докато се зачерви .
Източник:zi4e57.blogspot