50 гр.настъргани лешници и бадеми(орехи ,изобщо-ядки)
8 бр.яйца
100гр.заквасена сметана(кисело мляко)
сол;черен пипер
1 щипка смлян кориандър
2-3 супени лъжици магданоз(пресен;замразен)
100 гр.сурова немазна шунка на тънки резени
1 супена лъжица масло
Време на приготвяне-около20 мин.
4 порции
За порция-около 310 калории
Приготовление;
1.Припечете настърганите ядки до златисто кафяво в тефлонов съд без мазнина на средна температура.Извадете ги и оставете да изстинат малко.
2.Натрошете половината от ядките с ръце и ги смесете с яйцата и подквасената сметана.Подправете със сол,кориандърапипера и магданоза.Нарежете шунката на фини ленти.
3.Разтопете по половин чаена л.масло в два тефлонови тигана.Прибавете по една четвърт яйчена маса от сместа,разстелете я в тигана и я оставете да се сгъсти.Посипете няколко парченца от ядките и шунката,обърнете омлета и го изпечете.След това по същият начи се изпичат още два омлета.
Ф и т н е с съвет;
Какво ще кажете за една екстра порция витамини?
Изчистете една едра чушка,измийте я,нарежете я на тънки кубчетаи я поръсете при печенето вместо шунката.Или я добавете към шунката.
За тези които обичат люто-подлютете си омлета с една нарязана или цяла люта чушчица.
Добър апетит!
Прочетено: 151 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Омлет с шунка и ядки
- пъстрооката
- VIP
- Мнения: 15077
- Регистриран: ср сеп 24, 2008 14:46
- Репутация: 1000
- пол: Жена
- Местоположение: Враца
Re: Омлет с шунка и ядки
Благодаря за интересната идея
Капката дълбае камъка не със сила , а с постоянството си.........