Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Мариновани яйца :)

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
пъстрооката
VIP
VIP
Мнения: 15077
Регистриран: ср сеп 24, 2008 14:46
Репутация: 1000
пол: Жена
Местоположение: Враца

Мариновани яйца :)

Мнение от пъстрооката »

Изображение

Мариновани яйца

Всеки е похапвал варени или пържени яйца, но опитвали ли сте мариновани? Представляват твърдо сварени и обелени яйца, които се консервират в смес от оцет, сол и подправки. Особено популярни са като мезе в английските пъбове. Освен това са здравословна храна, източник на протеини и с ниско съдържание на мазнини и калории.

Има различни рецепти за мариноване на яйца и всеки може да намери своята любима. Някои са доста люти - приготвят се с люти чушки, сос Табаско и други пикантни подправки, а други имат сладникав аромат и съдържат захар, червено цвекло, лук и канела.
Изображение
Когато за първи път мариновате яйца вкъщи най-добре да опитате с някоя по-базова рецепта и може да я модифицирате според вашия вкус. Обикновено оцет и вода се сваряват с подправки и маринатата се излива върху твърдо сварените яйца, които са наредени в буркан. Бурканът се затваря плътно и се съхранява в хладилник. В повечето случаи е добре да престоят поне една седмица преди консумация.

Във всички рецепти се използва оцет и най-подходящ за тази цел е малцовия
, който може да бъде бял или кафяв, но и ябълковия много подходящ и няма толкова силен аромат. Ако искате яйцата да запазят белият си цвят трябва да се използва безцветен (бял) оцет. Яйцата е добре да са пресни, особено ако ще се съхраняват за дълго време.

Също като туршиите, мариноването на яйца е начин да се запазят продуктите свежи дълго време и се използва доста преди да бъде измислен хладилника. Обикновено маринованите яйца могат да се съхраняват с месеци, ако не стоят продължително на топло.

В днешно време тези яйца са много популярни за пикници и екскурзии в планината тъй като могат да издържат няколко дни без да се развалят. Също така могат да се сервират в салати, сандвичи или като мезе към бира или друг алкохол. Маринованите яйца са и интересен начин за овкусяване на традиционните сварени яйца, а пък маринованите с червено цвекло придобиват розов цвят, който привлича малки и големи.
Прочетено: 562 пъти
Капката дълбае камъка не със сила , а с постоянството си.........Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283774
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334137
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Мариновани яйца :)

Мнение от Mozo »

Не бях чувал и дори не ми е минавало през акъла :) .
Изображение
Потребителски аватар
пъстрооката
VIP
VIP
Мнения: 15077
Регистриран: ср сеп 24, 2008 14:46
Репутация: 1000
пол: Жена
Местоположение: Враца

Re: Мариновани яйца :)

Мнение от пъстрооката »

И аз днес се оцъклих, като видях поместеното :roll:
Капката дълбае камъка не със сила , а с постоянството си.........Изображение
moniku
Доктор
Доктор
Мнения: 6965
Регистриран: пет авг 01, 2008 11:54
Репутация: 177
пол: Мъж

Re: Мариновани яйца :)

Мнение от moniku »

Ха,и аз не го знаех.... :clap: :roll: ще пробвам....
Изображение
Потребителски аватар
videania
Доктор
Доктор
Мнения: 6723
Регистриран: нед дек 21, 2008 17:45
Репутация: 1095
пол: Жена
Местоположение: София

Re: Мариновани яйца :)

Мнение от videania »

:clap: Звучи много обещаващо-трайно,полезно и сигурно вкусно!Браво!Ще опитам в няколко варианта ,в малки буркани -различни подправки и ще ви кажа какво сме ! PDT_Love_18 установили
Изображение

Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач.

http://www.vbox7.com/play:822742e3
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Салати, предястия, аламинути”