
Необходими продукти:
14 бр.яйца
600 гр.кайма
1 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. галета
1 ч.л. червен пипер
1 к.л. черен пипер млян
3 стр. магданоз пресен
100 мл. олио
Начин на приготвяне
1. Сварете 12 яйца за 8-10 минути. След това ги обелете.
2. Разделете каймата на 12 равни парчета. Всяко от тях разточете на тънко - може между два листа восъчна хартия.
3. Увийте всяко яйце в парче кайма.
4. Пригответе си три чинии:
- разбити яйца
- брашно с червен и черен пипер
- галета с наситнен магданоз, червен и черен пипер
5. Увитите яйца оваляйте първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържете в силно загрято олио. Извадете върху кухненска хартия./actualno.com