Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Трикове, с които да познаем, че една риба е прясна

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24807
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115505
пол: Мъж

Трикове, с които да познаем, че една риба е прясна

Мнение от шони »


Изображение

Предлагаме ви няколко съвета как да разпознаете прясната риба!

Като за начало, колкото и логично да звучи, външният вид на рибата трябва да ви хареса. Огледайте я много добре и ако нещо ви се стори съмнително или не ви хареса, оставете я.

Хрилете на прясната риба са от нежнорозови до яркочервени. Ако има сиви, сини, черни петна по тях, оставете я.

Очите на рибата, колкото и неприятно да е да се взирате в тях, трябва да са бистри и бели.

Вгледайте се добре в корема на рибата - той не трябва да е подут, нито да има някаква подутина. Това може да е симптом, че рибата е била болна.

Хубавата прясна риба има твърдо и еластично месо. При натискане с пръст то веднага трябва да възстанови първоначалната си форма - като добре втасало тесто.

Трябва да се загледате и в люспите на рибата. Ако е прясна, те трябва да са твърди и плътно прилепнали към тялото ѝ.

И последно - нещо като трик, който можете да приложете, за да разберете каква риба сте купили.

Когато потопите прясната риба във вода, тя потъва на дъното. Ако изплува - има нещо съмнително./actualno.com
Прочетено: 455 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с риба”