Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пъстърва на тиган с лук и моркови

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Пъстърва на тиган с лук и моркови

Мнение от шони »


Изображение

Продукти:

2 пъстърви
3-4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на полумесеци
1 голям морков, нарязан на парчета по диагонал или кръгчета
100 мл. бяло вино (аз използвах сухо шери)
сокът и настърганата кора от 1/2 лимон
няколко стръка пресен магданоз
сол и прясно смлян шарен пипер
Изображение

Начин на приготвяне:

Пъстървите се почистват, измиват и подсушават. Поръсват се със сол и прясно смлян шарен пипер.

Зехтинът се загрява в голям тиган. В него се сотират лукът и морковите за 3-4 минути като се разбъркват периодично. Зеленчуците се избутват към края на тигана и при тях се добавят пъстървите. Запържват се по 3-4 минути от всяка страна. Добавя се виното, лимоновата кора, сокът и наситнения магданоз. Рибите и зеленчуците се задушават за 5-6 минути и ястието е готово./kulinarno-joana.com
Изображение

Бон Апети :усмивка1:
Прочетено: 525 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Re: Пъстърва на тиган с лук и моркови

Мнение от шони »

Пъстървата за мен е най- вкусната риба на света. А рецептата е много лесна, почти аламинут.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284023
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334873
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Пъстърва на тиган с лук и моркови

Мнение от Mozo »

На мен винаги ми е била леко безвкусна. Като скумрия на скара няма :mrgreen:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с риба”