Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Пъстърва на тиган с лук и моркови
Пъстърва на тиган с лук и моркови
Продукти:
2 пъстърви
3-4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на полумесеци
1 голям морков, нарязан на парчета по диагонал или кръгчета
100 мл. бяло вино (аз използвах сухо шери)
сокът и настърганата кора от 1/2 лимон
няколко стръка пресен магданоз
сол и прясно смлян шарен пипер
Начин на приготвяне:
Пъстървите се почистват, измиват и подсушават. Поръсват се със сол и прясно смлян шарен пипер.
Зехтинът се загрява в голям тиган. В него се сотират лукът и морковите за 3-4 минути като се разбъркват периодично. Зеленчуците се избутват към края на тигана и при тях се добавят пъстървите. Запържват се по 3-4 минути от всяка страна. Добавя се виното, лимоновата кора, сокът и наситнения магданоз. Рибите и зеленчуците се задушават за 5-6 минути и ястието е готово./kulinarno-joana.com
Бон Апети
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Re: Пъстърва на тиган с лук и моркови
Пъстървата за мен е най- вкусната риба на света. А рецептата е много лесна, почти аламинут.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284023
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334873
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Пъстърва на тиган с лук и моркови
На мен винаги ми е била леко безвкусна. Като скумрия на скара няма