Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Деликатесът пъстърва

Нова тема Отговори
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Деликатесът пъстърва

Мнение от kakavida »

Изчиства се. Главите се сваряват за кучета със сол.
В тава се поставят и се осоляват.Във вътрешността се слага малко сол, два резена лимон, лук на шайби, магданоз на клонки.Полива се с олио и 150 мл бяло вино. Завива се с фолио , на средна темпер.загрята фурна се пече 40 минути , като фолиото се дупчи преди това тук таме.Маха се фолиото и се допича до готовност поне още 20-30 минути, гледа се през стъклото на вкус :mrgreen:
Рядко да си харесам готвеното, муци стана, това ще ми е Никулденското, имам три пъстърви във фризера, кълве бе ;)

Изображение
Прочетено: 859 пъти
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284021
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334853
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от Mozo »

Брат ми редовно лови пъстърва, но не ми харесва :dontknow:
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от kakavida »

И на мен не ми харесваше, до тая рецепта :toothy10: Перфектна е. Деликатес по мои вкусове на телеца!
Номера е да гледаш след махане на фолиото,да се запече.
Това бих приготвяла за гости , за да останат доволни всички :) С картофена салата и ракийка или вино, квото господ дал ;)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
veselinkodi
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 192
Регистриран: вт фев 12, 2013 11:33
Репутация: 30
пол: Мъж

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от veselinkodi »

Много си готина :clap:
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Мнения: 13887
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Репутация: 47124
пол: Мъж
Местоположение: Пловдив

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от Льо »

Mozo написа:Брат ми редовно лови пъстърва, но не ми харесва :dontknow:
Пъстървата е суха риба и ако не се приготвя във фолио, шансът да не се хареса е около 100% :)
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284021
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334853
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от Mozo »

Винаги във фолио я правят, ама ми е безвкусна. Виж, скумрийката си е друго нещо :ще ям:
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от kakavida »

И аз харесвам скумрия, но пък такъв пушек се вдига, че после трябва да пера холната гарнитура.
Сега печа шаран.Въобще не го пълня, не ми харесва с орехи, много тежко ястие става.Разполовявам го на две, посолявам от двете страни, поливам с малко олио, доливам вода почти да го покрие. Печа почти до мазнина в тавата. Тази най- много ми харесва, особено ако рибата е поне 15-20 кг. Казвам ви нема такава вкусотия , особено там с големите кокали, чудна е.
Пъстървата е после наред, защото сьомгата ми е тежка, ако да е вкусна.
Но някой ден ще пробвам березьовка със сальодка, руска работа, утепало се е ...разказа една московчанка.
Въобще съм фен на рибешкото и мидите в подходящ сос.
Честит Никулден :) За здраве всеки да допре до зъбите си костица от риба и да гледа да не падне някоя люспа на пода, че поверието е - ще има дупка за запушване и ще има нужда от пари.Аз преди малко открих 4 и си ги скрих :p
Хубава вечер на всички желая като една велика таткова глъчка по всички български язовири, с кюспетата, с такъмите , с лодката и палатката, с най - големите шарани, та като се прибирахме от риболов, първо майка вадеше багажа, а татко редеше рибата пред входа, после раздаваха на всички, но важното беше да гледаш колко мъже бяха накацали по балконите :mrgreen:
Мммм много вкусна тема PDT_Love_18
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
Льо
Луд за връзване
Луд за връзване
Мнения: 13887
Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
Репутация: 47124
пол: Мъж
Местоположение: Пловдив

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от Льо »

Искам да ти видя тавата, при риба 15-20 кила :p
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
Потребителски аватар
cvete_78
Цветна усмивка
Цветна усмивка
Мнения: 5994
Регистриран: чет авг 21, 2008 18:52
Репутация: 2917
пол: Жена
Местоположение: България

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от cvete_78 »

Портокалче,то ще да е тавище.
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?Изображение
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Деликатесът пъстърва

Мнение от kakavida »

Не сме я снимали, защото фотоапарати нямаше всеки, по скоро се даваха пари за блестни и въдици от Германия :lol:
Че то такъв шаран може да се изпече на няколко тави :evil4: Фурните не са огромни като в станциите по морето.
Не ви се вярва, но аз съм виждала и съм яла, защото имаше чисти язовири с един рибар само :)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с риба”