Изчиства се. Главите се сваряват за кучета със сол.
В тава се поставят и се осоляват.Във вътрешността се слага малко сол, два резена лимон, лук на шайби, магданоз на клонки.Полива се с олио и 150 мл бяло вино. Завива се с фолио , на средна темпер.загрята фурна се пече 40 минути , като фолиото се дупчи преди това тук таме.Маха се фолиото и се допича до готовност поне още 20-30 минути, гледа се през стъклото на вкус
Рядко да си харесам готвеното, муци стана, това ще ми е Никулденското, имам три пъстърви във фризера, кълве бе
Прочетено: 859 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Деликатесът пъстърва
Деликатесът пъстърва
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284021
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334853
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Деликатесът пъстърва
Брат ми редовно лови пъстърва, но не ми харесва
Re: Деликатесът пъстърва
И на мен не ми харесваше, до тая рецепта Перфектна е. Деликатес по мои вкусове на телеца!
Номера е да гледаш след махане на фолиото,да се запече.
Това бих приготвяла за гости , за да останат доволни всички С картофена салата и ракийка или вино, квото господ дал
Номера е да гледаш след махане на фолиото,да се запече.
Това бих приготвяла за гости , за да останат доволни всички С картофена салата и ракийка или вино, квото господ дал
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.
- veselinkodi
- Редовен потребител
- Мнения: 192
- Регистриран: вт фев 12, 2013 11:33
- Репутация: 30
- пол: Мъж
Re: Деликатесът пъстърва
Много си готина
- Льо
- Луд за връзване
- Мнения: 13887
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
- Репутация: 47124
- пол: Мъж
- Местоположение: Пловдив
Re: Деликатесът пъстърва
Пъстървата е суха риба и ако не се приготвя във фолио, шансът да не се хареса е около 100%Mozo написа:Брат ми редовно лови пъстърва, но не ми харесва
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284021
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334853
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Деликатесът пъстърва
Винаги във фолио я правят, ама ми е безвкусна. Виж, скумрийката си е друго нещо
Re: Деликатесът пъстърва
И аз харесвам скумрия, но пък такъв пушек се вдига, че после трябва да пера холната гарнитура.
Сега печа шаран.Въобще не го пълня, не ми харесва с орехи, много тежко ястие става.Разполовявам го на две, посолявам от двете страни, поливам с малко олио, доливам вода почти да го покрие. Печа почти до мазнина в тавата. Тази най- много ми харесва, особено ако рибата е поне 15-20 кг. Казвам ви нема такава вкусотия , особено там с големите кокали, чудна е.
Пъстървата е после наред, защото сьомгата ми е тежка, ако да е вкусна.
Но някой ден ще пробвам березьовка със сальодка, руска работа, утепало се е ...разказа една московчанка.
Въобще съм фен на рибешкото и мидите в подходящ сос.
Честит Никулден За здраве всеки да допре до зъбите си костица от риба и да гледа да не падне някоя люспа на пода, че поверието е - ще има дупка за запушване и ще има нужда от пари.Аз преди малко открих 4 и си ги скрих
Хубава вечер на всички желая като една велика таткова глъчка по всички български язовири, с кюспетата, с такъмите , с лодката и палатката, с най - големите шарани, та като се прибирахме от риболов, първо майка вадеше багажа, а татко редеше рибата пред входа, после раздаваха на всички, но важното беше да гледаш колко мъже бяха накацали по балконите
Мммм много вкусна тема
Сега печа шаран.Въобще не го пълня, не ми харесва с орехи, много тежко ястие става.Разполовявам го на две, посолявам от двете страни, поливам с малко олио, доливам вода почти да го покрие. Печа почти до мазнина в тавата. Тази най- много ми харесва, особено ако рибата е поне 15-20 кг. Казвам ви нема такава вкусотия , особено там с големите кокали, чудна е.
Пъстървата е после наред, защото сьомгата ми е тежка, ако да е вкусна.
Но някой ден ще пробвам березьовка със сальодка, руска работа, утепало се е ...разказа една московчанка.
Въобще съм фен на рибешкото и мидите в подходящ сос.
Честит Никулден За здраве всеки да допре до зъбите си костица от риба и да гледа да не падне някоя люспа на пода, че поверието е - ще има дупка за запушване и ще има нужда от пари.Аз преди малко открих 4 и си ги скрих
Хубава вечер на всички желая като една велика таткова глъчка по всички български язовири, с кюспетата, с такъмите , с лодката и палатката, с най - големите шарани, та като се прибирахме от риболов, първо майка вадеше багажа, а татко редеше рибата пред входа, после раздаваха на всички, но важното беше да гледаш колко мъже бяха накацали по балконите
Мммм много вкусна тема
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.
- Льо
- Луд за връзване
- Мнения: 13887
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
- Репутация: 47124
- пол: Мъж
- Местоположение: Пловдив
Re: Деликатесът пъстърва
Искам да ти видя тавата, при риба 15-20 кила
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
- cvete_78
- Цветна усмивка
- Мнения: 5994
- Регистриран: чет авг 21, 2008 18:52
- Репутация: 2917
- пол: Жена
- Местоположение: България
Re: Деликатесът пъстърва
Портокалче,то ще да е тавище.
Защо е толкова трудно просто да се обичаме?
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Живите затварят очите на мъртвите,а мъртвите отварят очите на живите./Й.Радичков/
Re: Деликатесът пъстърва
Не сме я снимали, защото фотоапарати нямаше всеки, по скоро се даваха пари за блестни и въдици от Германия
Че то такъв шаран може да се изпече на няколко тави Фурните не са огромни като в станциите по морето.
Не ви се вярва, но аз съм виждала и съм яла, защото имаше чисти язовири с един рибар само
Че то такъв шаран може да се изпече на няколко тави Фурните не са огромни като в станциите по морето.
Не ви се вярва, но аз съм виждала и съм яла, защото имаше чисти язовири с един рибар само
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.