Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Мини киш с пушена сьомга, заквасена сметана и червен хайвер

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
nikitta
Академик
Академик
Мнения: 8800
Регистриран: чет мар 19, 2009 22:58
Репутация: 1621
пол: Жена

Мини киш с пушена сьомга, заквасена сметана и червен хайвер

Мнение от nikitta »


Изображение

Продукти за тестото:

80 гр. брашно
60 гр. студено масло
щипка сол
1 суп. лъж. ледена вода

Брашното се пресява със солта и се слагат в купа. Към тях се добавя нарязаното на кубчета студено масло. Разрохкват се с пръсти. По малко се добавя водата, като разбъркването става бързо. Сместа се оформя на топка. Увива се в прозрачно фолио и се оставя за 30 минути в хладилник.

Тестото се разделя на 6 равни части – около 24 гр. всяка. Разпределят се в 6 гнезда за мъфини. Тестото се разстила с пръсти на тънък слой по дъното и стените на формите.

Изображение

Изрязват се 6 парчета от хартия за печене. С тях се покрива всяко едно гнездо с тестото. Отгоре се слагат бобени зърна. Това ще предотврати бухване на тестото и образуване на шупли.

Тавата се слага в предварително нагрята фурна на 200°C. Тестото се пече 8 минути, след това хартията за печене с бобовите зърна се маха и се допича за още 4-5 минути, докато придобият златист цвят.

Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят леко в тавата. Не се изваждат.

Продукти за пълнежа:

1 яйце
100 мл. неподсладена течна сметана
100 гр. пушена сьомга
1 суп. лъж. нарязан пресен копър

Сьомгата се нарязва на дребни парчета.

В купа се разбива яйцето с телена бъркалка. Добавя се сметаната и разбиването продължава още няколко минути, докато сместа стане еднородна. Добавят се пушената сьомга и копърът.

Охладените тестени чашки се напълват с яйчната смес. Допичат се за 15-20 минути на 180°C, докато плънката се стегне и стане готова.

Изваждат се от фурната и се оставят за 10 минути да се охладят.

За декорация:

6 ч. лъж. заквасена сметана
6 ч. лъж. червен хайвер
пресен копър

Кишовете се изваждат от гнездата и всяко се декорира с лъжичка заквасена сметана, лъжичка хайвер и стръкче копър.

Може да се сервират топли или студени.

Изображение



kulinarno-joana.com
Прочетено: 767 пъти
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.
Изображение

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283773
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334127
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Мини киш с пушена сьомга, заквасена сметана и червен хайвер

Мнение от Mozo »

Десет, моля :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
nikitta
Академик
Академик
Мнения: 8800
Регистриран: чет мар 19, 2009 22:58
Репутация: 1621
пол: Жена

Re: Мини киш с пушена сьомга, заквасена сметана и червен хайвер

Мнение от nikitta »

Mozo написа:Десет, моля :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:) PDT_Love_18 PDT_Love_18
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.
Изображение

Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с риба”