Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Рибена чорба
Рибена чорба
Необходими продукти:
2 риби
2 рибени глави
3 картофа
1 морков
5-6 розички карфиол
1 домат
1 ч.л. сух магданоз
1 ч.л. сух девисил сол
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на кубчета. Увийте рибата и рибените глави в марля и ги сложете да се варят в 1.5 л подсолена вода. Добавете зеленчуците и варете до готовност. Извадете готовата риба, обезкостете я и върнете месото в бульона със зеленчуците. Подправете с магданоза и девисила. Сервирайте, докато е топла. Съвет. Вместо да сложите един вид риба, може една да е пъстърва, а другата – сьомга. Така ще придадете малко повече вкусове на чорбата. Ако разполагате с пресен вариант на подправките е много по-добре да го използвате. За варенето на рибата можете да си закупите от силиконовите торбички. После ще ви е по лесно да я отделите от марлята. Също така може да добавите към подправките и черен пипер. Можете да декорирате с парче лимон на ръба на купата./Actualno.com
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".