Продукти:
2 пъстърви
3-4 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на полумесеци
1 голям морков, нарязан на парчета по диагонал или кръгчета
100 мл. бяло вино (аз използвах сухо шери)
сокът и настърганата кора от 1/2 лимон
няколко стръка пресен магданоз
сол и прясно смлян шарен пипер
Начин на приготвяне:
Пъстървите се почистват, измиват и подсушават. Поръсват се със сол и прясно смлян шарен пипер.
Зехтинът се загрява в голям тиган. В него се сотират лукът и морковите за 3-4 минути като се разбъркват периодично. Зеленчуците се избутват към края на тигана и при тях се добавят пъстървите. Запържват се по 3-4 минути от всяка страна. Добавя се виното, лимоновата кора, сокът и наситнения магданоз. Рибите и зеленчуците се задушават за 5-6 минути и ястието е готово./kulinarno-joana.com
Бон Апети
