6 порции
В 1 порция - 462 калории
Продукти:
300 г брашно
60 г нишесте
2 ч.л. сол
160 мл студена вода
500 г бяла риба
60 г пресен нарязан копър
олио
1 ч.л. сода за хляб
сол, бял пипер
1 лимонени резени
Начин на приготвяне:
• В средно голяма купа пресейте и смесете 150 г брашно с нишестето и солта.
• Добавете водата и бъркайте докато получите гладка смес.
• Покрийте сместа и я оставете да втаса около час.
• Нарежете филето от риба на 10 ст-ви диагонални парченца.
• Оваляйте ги в копър.
• Нагрейте мазнината до 175°С.
• Преди да започнете да панирате, поръсете панировачната смес със сода за хляб и я разбъркайте добре.
• Изсипете останалото брашно в средно голяма купа. Добавете сол и пипер.
• Оваляйте парченцата риба първо в брашното, а след това в панировачната смес.
• Запържете ги 2-3 минути, докато станат хрупкави.
• Вдигнете ги от огъня и ги изцедете от мазнината на салфетка.
• Гарнирайте ги с лимоновите резени.
• Сервирайте ги топли.
Източник: recepti.rozali.com (изпробвано
