Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Супи

Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Доматена супа

Продукти:
1 голяма глава лук, нарязана на ситн
1 стрък целина, нарязан наситно
1 морков, настърган
3 с.л.масло
8 големи домата, избелени,почистени от семките и нарязани на ситно
8 ч.чаши пилешки бульон
3 с.л.ориз
сол
мащерка
млян черен пипер
връзка магданоз

Приготвяне:
Задушете лука, целината и моркова в маслото, до омекване. Добавете доматите и малко от бульона.Оставете да къкри 20 минути. В тенджера смесете задушените зеленчуци, останалия бульон и ориза. Овкусете със сол, мащерка и пипер. Оставете на котлона на слаб огън, около 30 минути. Сервирайте със сино накълцан магданоз.
Прочетено: 3632 пъти
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Борш

Продукти:
300 гр.пиле с костите
2 с.л.сушени гъби, накиснати за една нощ във вода
300 гр.цвекло
200 гр.прясно зеле, нарязано на тънки ленчи
350 гр.картофи
100 гр.моркови
20 - 30 г.корени от магданоз и копър
100 гр.лук
50 гр.доматено пюре
30 гр.олио
20 гр.брашно
10 - 20 гр.захар
20 гр.оцет
2,5 л.вода
заквасена сметана
сол на вкус

Приготвяне:
Сварете месото във водата. Добавете гъбите в бульона.
Настържете морковите, лука и корена магданоз, след което ги запържете. Добавете пюрето и задушавайте на слаб огън около 10 минути.
Обелете и настържете цвеклото и също запържете в олио, до златисто.
В бульона от пилето добавете картофите, на кубчета и зелето, на лентички и оставете да заври. Варете 15 - 20 минути, като намалите огъня.
Изсипете всички продукти, които сте запържили, и оставете на котлона още 5 минути.
5 - 10 минути преди да свалите от огъня, добавете на вкус копър, магданоз, кориандър, зелен лук, дафинов лист, черен пипер, чесън.
Сервирайте с 1 -2 с.л.заквасена сметана.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Шкембе чорба

Продукти:
1 кг. шкембе
телешки кокал
50 гр. масло
50 гр. олио
1 с.л. червен пипер
1 кафена чашка оцет
2 стръка чесън
сол

Приготвяне:
Измива се и се почиства добре 1кг. шкембе. Поставя се в тенджера под налягане и след като вентила се завърти се вари 50 мин. ( ако нямата такава тенджера- предвиждате 2-3 часа ). Когато шкембето се е сварило, се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Много важно е бульона да се остави да се изстуди напълно, за да може да се образува лой, която се изхвърля. В тенджера се поставят 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и след като се загреят, се поставя 1 1/2 ч.л. червен пипер, разбърква се и се налива 1 л. прясно мляко. Прибавя се и 1 л. прецеден бульон от шкембето. Кипва се, и се посолява. Връща се и нарязаното шкембе и щом чорбата поври няколко минути се отегля от котлона.В хаванче се счукват 3-4 скилидки чесън, и се поставят с чашка, като се размесват с 1/2 чаша винен оцет. Шкембето се сервира, и подправя на вкус с чесън, и лют пипер.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Супа с печени домати

Продукти:
4 големи домата
1 цяла глава лук
1 с л. зехтин
1 ч.л.счукан чесън
1/4 ч.л.канела
1/2 ч.л.индийско орехче
1/4 ч.л.джинджифил
2 ч.ч.пилешки бульон

Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Покрийте тавичка с хартия за печене и я намажете с мазнина. Печете доматите и главата лук, обвита в готварско фолио, докато доматите станат златисто кафяви.
Извадете от фурната и охладете за около 20 минути.
Обелете доматите.
Нарежете главата лук на парченца и задушете с чесъна в зехтин.
Добавете печените домати, като ги мачкате с лъжица, докато ги задушавате.
Добавете подправките и щипка захар, като бъркате добре.
Добавете пилешкия бульон и оставете супата да заври, като бъркате непрекъснато.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Чеснова супа

Продукти:
2 с.л.маргарин
1 с.л.зехтин
12 скилидки чесън
3 филии хляб, нарязан на кубчета
1/2 ч.чаша сухо червено вино
6 ч.чаши зеленчуков бульон
1 с.л.пресен магадноз, накълцан
сол
пипер

Приготвяне:
В тенджера, разтопете на слаб огън мазнината. Запържете чечъна за 2 минути.
Добавете крутоните и запържете и тях до златисто.
Добавете виното, бульона и магданоза.
Оставете сместа да заври, след което намалете температурата и оставете да къкри 10 минути.
Потребителски аватар
korata
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 349
Регистриран: ср авг 15, 2007 18:48
Репутация: 0
пол: Мъж
Местоположение: На Луната

Мнение от korata »

Rebba написа:Шкембе чорба

Продукти:
1 кг. шкембе
телешки кокал
50 гр. масло
50 гр. олио
1 с.л. червен пипер
1 кафена чашка оцет
2 стръка чесън
сол

Приготвяне:
Измива се и се почиства добре 1кг. шкембе. Поставя се в тенджера под налягане и след като вентила се завърти се вари 50 мин. ( ако нямата такава тенджера- предвиждате 2-3 часа ). Когато шкембето се е сварило, се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Много важно е бульона да се остави да се изстуди напълно, за да може да се образува лой, която се изхвърля. В тенджера се поставят 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и след като се загреят, се поставя 1 1/2 ч.л. червен пипер, разбърква се и се налива 1 л. прясно мляко. Прибавя се и 1 л. прецеден бульон от шкембето. Кипва се, и се посолява. Връща се и нарязаното шкембе и щом чорбата поври няколко минути се отегля от котлона.В хаванче се счукват 3-4 скилидки чесън, и се поставят с чашка, като се размесват с 1/2 чаша винен оцет. Шкембето се сервира, и подправя на вкус с чесън, и лют пипер.
хах :) мн добра работа ... а и да допалня шкембето да е телешко ... шот има дето го праят с некое друго и не е както трябва :)
Живей днес, защото утре може да го няма !!!
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

korata написа:
Rebba написа:Шкембе чорба

Продукти:
1 кг. шкембе
телешки кокал
50 гр. масло
50 гр. олио
1 с.л. червен пипер
1 кафена чашка оцет
2 стръка чесън
сол

Приготвяне:
Измива се и се почиства добре 1кг. шкембе. Поставя се в тенджера под налягане и след като вентила се завърти се вари 50 мин. ( ако нямата такава тенджера- предвиждате 2-3 часа ). Когато шкембето се е сварило, се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Много важно е бульона да се остави да се изстуди напълно, за да може да се образува лой, която се изхвърля. В тенджера се поставят 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и след като се загреят, се поставя 1 1/2 ч.л. червен пипер, разбърква се и се налива 1 л. прясно мляко. Прибавя се и 1 л. прецеден бульон от шкембето. Кипва се, и се посолява. Връща се и нарязаното шкембе и щом чорбата поври няколко минути се отегля от котлона.В хаванче се счукват 3-4 скилидки чесън, и се поставят с чашка, като се размесват с 1/2 чаша винен оцет. Шкембето се сервира, и подправя на вкус с чесън, и лют пипер.
хах :) мн добра работа ... а и да допалня шкембето да е телешко ... шот има дето го праят с некое друго и не е както трябва :)
Може и с телешко месо, според вкуса :razz:
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Всичко може :razz:
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Всичко може - без чесън, със телешко месо, без и със каквото ти хрумне :)
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284337
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 335724
Местоположение: Somewhere In Time

Мнение от Mozo »

Абе той за друго питаше :lol: .
Изображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

mozo написа:Абе той за друго питаше :lol: .
Знам, че за друго пише. Всеки си пише, за каквото му идват мисли ;-)
Потребителски аватар
korata
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 349
Регистриран: ср авг 15, 2007 18:48
Репутация: 0
пол: Мъж
Местоположение: На Луната

Мнение от korata »

хахах шкембе без чесан ... не е шкембе за мен :)
Живей днес, защото утре може да го няма !!!
Потребителски аватар
korata
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 349
Регистриран: ср авг 15, 2007 18:48
Репутация: 0
пол: Мъж
Местоположение: На Луната

Мнение от korata »

хахахаха ... е без жената .... ше ядеш
Живей днес, защото утре може да го няма !!!
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Супа "Фантазия"


Продукти:
500 гр.моркови
50гр. масло
1п. топено сирене
1 л. прясно мляко
фиде
сол
черен пипер

Приготвяне:
Морковите се стържат и се пържат в маслото.Прибавя се сиренето и се долива 1ч.ч. вода.Като се стоппи сиренето се прибавя 1 л.пр.мляко.Да поври 10-15 мин.Прибавя се фидето ври още 10мин. и се сваля от огъня.Овкусява се.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Супа с карфиол

Продукти:
1 глава карфиол
150 гр топено сирене
1 ч.л. масло
черен пипер
лимонов сок

Приготвяне:
Карфиолът накъсана на букетчета се вари в 1,2 л леко подсолена вода докато омекне. Прибавят се 150 г топено сирене, нарязано на малки парченца и се бърка докато се стопи сиренето. Отстранява се от огъня и се добавя: 1 ч.л. масло, млян черен пипер и лимонов сок. Сервира се горещо.
Нова тема Отговори

Върни се в “Други”