Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Супи

Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Супа от тиквички и царевица

Продукти:
2 с. л. ябълков сок
1 глава лук (нарязан на кубчета)
3 скилидки чесън (накълцани)
4 съвсем малки тиквички (нарязани на филийки)
1 ч. ч. обелени и нарязани зелени люти чушки
6 ч. ч. зеленчуков бульон
4 ч. ч. сварена сладка царевица (накисната в лимонов сок и след това изсушена)
1 ч. л. смлян кимион
2 с. л. прясно накълцано силантро.

Приготвяне:
Запържете лука и чесъна в ябълковия сок 3-5 мин. Прибавете тиквичките и чушките и пържете като бъркате от време на време още 5 мин. Прибавете бульона, царевицата и къмина, покрийте с капак и варете на слаб огън 45 мин. Прибавете силантрото и сервирайте.
Прочетено: 3575 пъти
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Супа от артишок

Продукти:
2 ч. ч. консервиран артишок
1 1/2 ч. ч. пилешки бульон
1 с. л. лимонов сок
щипка бял пипер
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. сметана
4 резена лимон

Приготвяне:
Пасирайте на пюре артишока и пилешкия бульон. Смесете пюрето в тенджера заедно с лимоновия сок, солта и белия пипер. Загрейте тенджерата колкото да заври, но в никакъв случай не варете.
Махнете от огъня и прибанете сметаната. Разбъркайте добре.
Сервирайте супата топла или студена гарнирана с резени лимон.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Re: Супи

Мнение от Rebba »

Съвети за супа


Ако желаете да имате силна пилешка или говежда супа, месото трябва да почне да се вари в студена вода, за да може огънят да извлече постепенно всички сокове.


Супата става по-добра на вкус, като пуснете в нея, преди да заври, едно парче сирене (колкото орех).


Ако искате да имате добра супа, не я оставяйте никога да кипи дълго време. Супата се вари винаги на тих огън.

Много добър вкус на супата придават зелените части на праза, магданоза и керевиза, които се оставят да се варят заедно с корените.


Супата може да се запази 2–3 дена по следния начин: сваряваме месото с нужното количество сол, но без зеленчук, прецеждаме бульона и го държим на хладно място. Желаем ли да направим от него супа, сваряваме отделно нужния зеленчук и го прибавяме в бульона, който трябва да кипи с него.


Пресолена супа се поправя, ако оставим да ври в нея 15 минути една добре изчистена гъба. Ако след това солта е още много, гъбичката се измива и се слага повторно. Сурови картофи, сварени в супата, също така отнемат от солта.


Супата е много по-вкусна, ако в чинията преди разливане се сложи 1 чаена лъжичка бяло вино.


За да не се утаяват зеленчуковите крем супи, към тях се прибавя малко прясно мляко. При сервиране във всяка порция се слага по едно малко парче краве масло.


Готовите сухи супи, след като бъдат приготвени според упътванията, подобряват вкуса си, ако им се прибави малко парченце прясно масло, една-две лъжички сметана или бъдат застроени с жълтък.


За да подобрите качеството на бульона, по средата на варенето добавете 1 к. ч. червено вино или 25 г коняк.


Супите се сервират като първо ястие след студеното предястие и преди топлото, ако такива са включени в менюто.


За чорбите от зрял фасул и леща трябва да знаете, че съотношението вода към продукт е 5:1.


Ако искате да сгъстите супата, можете да добавите 1–2 с. л. картофено пюре на прах.

Освен фиде като добавка към супите могат да се използват различни макаронени изделия, кротони, ориз, овесени ядки.


Когато приготвяте супа, не слагайте всички продукти едновременно, защото така някои от тях ще се преварят, а други ще останат сурови.


Крем супата става много по-хубава, ако към нея се прибавят 2 с. л. сметана и 1 един жълтък, смесен с един черпак от самата супа.


Настъргано твърдо сварено яйце ще повиши значително вкусовите качества на крем супите от спанак, коприва и лапад.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Потребителски аватар
fetus
Почетен член
Почетен член
Мнения: 1901
Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
Репутация: 612
пол: Жена
Местоположение: София- до пълният контейнер

Re: Супи

Мнение от fetus »

Унгарски гулаш

продукти:
400 гр. свинско шарено месо
1 консерва домати
1 глава кромид
1 с.л. брашно
2-3 с.л. олио
чесън, дафинов лист, бахар,
ким, черен пипер, магданоз,
сол, вино червено/

приготовление:

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в олиото до златисто.Добавя се нарязаният лук и се запържва и той.Прибавят се и нарязаните домати и подправките + виното, разрежда се с вода и ври на бавен огън до готовност на месото.Гарнира се със сварени и обелени картофи.
Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284144
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 335223
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Супи

Мнение от Mozo »

=D> =D> =D>
Изображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Re: Супи

Мнение от Rebba »

Супер :хапвам/пийвам:
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Други”