Тази година само с ябълки мога да се похваля. Имам три сорта, капят и гният по земята защото принципно не съм им фен в сурово състояние, но ....
Днес направих и мармалад от ябълки
Рецептата е:
2 кг. настъргани или минати на машината за месо ябълки (както аз направих), измерени в готов вид.
2 кг. желираща захар
2-3 листчета индрише (аз нямах), стана и без него.
Настърганите (пресовани) ябълки са смесват със захарта и се остават 10-15 минути да се разтопи захарта. Пасират се. Аз не ги белих и за това имат точици от кората. Варят се 10 минути на силен огън. Бърка се непрестанно да не залепне с дълга дървена лъжица, че много пръска и боли Слага се малко в чиния и ако като поизтине стане меко на пипане, е готово. Като изстине ще се стегне още.
Вкусно се получи, въпреки че правя за първи път
Прочетено: 573 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Мармалад от ябълки
Мармалад от ябълки
Плъхолюбител
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
- Валсо
- Дарител
- Мнения: 11081
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Репутация: 40041
- пол: Мъж
- Местоположение: /home/$USER
- Контакти:
Re: Мармалад от ябъкти
Не знам къде из провинцията живееш, но ако има борове около теб, има едно нещо, което можеш да си направиш - боров мед от зелени шишарки. Ако искаш ще питам майка ми за рецептата, защото аз не я знам, но мога да ти кажа, че е уникално! По принцип неща като сладкá и медове не ям, обаче за боровия правя изключение. Това нещо да си го сложиш в чая, вместо захар или да си го намажеш на филия - уникат, направо кулинарен оргазъм!
Re: Мармалад от ябъкти
Живея недалеч от София, на 8 км. от Околовръстното, но съм си в гората Правих "мед" от борови връхчета миналата пролет. Тази ги изтървах, но принципно не ям много сладко и повечето от направеното го раздавам за радост на съседите Не знаех, че има и от зелени шишарки. Борове бол, но шишарките са на високо и ги виждам чак като паднат есенес. Но дай рецептата и пролетес ще се загледам, въпреки че да ме убиеш нямам си на представа какво е "зелена" шишаркаВалсо написа: ↑ср авг 28, 2019 17:00Не знам къде из провинцията живееш, но ако има борове около теб, има едно нещо, което можеш да си направиш - боров мед от зелени шишарки. Ако искаш ще питам майка ми за рецептата, защото аз не я знам, но мога да ти кажа, че е уникално! По принцип неща като сладкá и медове не ям, обаче за боровия правя изключение. Това нещо да си го сложиш в чая, вместо захар или да си го намажеш на филия - уникат, направо кулинарен оргазъм!
Плъхолюбител
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Re: Мармалад от ябъкти
Отдавна отшумя времето когато можех да се катеря. Ако видя по на ниско ще се пробвам. Тя майка ми миналата година рече, че сладко от джанки не се правило, но аз направих и стана превъзходно, с лен кисел привкус.
Според мен сладко от всичко може да се направи - дори от чам с много захар и упорито варене
Според мен сладко от всичко може да се направи - дори от чам с много захар и упорито варене
Плъхолюбител
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
- Валсо
- Дарител
- Мнения: 11081
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Репутация: 40041
- пол: Мъж
- Местоположение: /home/$USER
- Контакти:
Re: Мармалад от ябъкти
Еми просто търсиш по-ниските борчета и береш от тях.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Полските фермери продължават блокадите и раздават ябълки
от Mozo » ср мар 20, 2024 11:48 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 15 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср мар 20, 2024 11:48
-