Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Първо измийте добре и хубаво прегледайте яйцата, още преди да ги приберете в хладилника. За измиването можете да ползвате сапун, но по-добре ще е, особено ако са домашни, да ги оставите за няколко минути в съд с вода с разтворен препарат за почистване на съдове. Така ще сведете до минимум риска от заразяване със салмонела.
Яйцата трябва да се съхраняват при температура около 4 градуса по Целзий. Така те могат да престоят до две седмици. Но ако целостта на черупката е нарушена, трябва да се консумират в рамките на деня. Препоръчително е да не се оставят на вратата на хладилника, тъй като промените в температурата водят до по-бързото им разваляне. Също така не трябва да се замразяват, освен ако не смятате да ги сготвите веднага след размразяването им. Няма никаква разлика в качеството между белите и кафявите яйца. Едните се снасят от бели, а другите от червени кокошки. Храната на птиците обаче влияе и върху вкуса на яйцата.
Белите се боядисват по-лесно. За да избегнете напукването на черупките при варене, не използвайте пресни яйца. Те са по-крехки. Освен това яйцата трябва да са със стайна температура преди да ги сложите в тенджерата.
Actualno.com
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- NX-01
- Пристрастéн
- Мнения: 772
- Регистриран: вт яну 30, 2018 03:52
- Репутация: 2356
- пол: Мъж
- Местоположение: Старфлийт България
Re: Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Има, и още как! Белите яйца са с по-светли жълтък и белтък, а и резултатът при готвене е доста по-различен от този на кафявите яйца - в полза на белите. Особено при пържене белите си миришат на яйца, а кафявите - на гадостта, с която са хранили кокошката. То затова и белите обикновено са по-скъпи.шони написа:Няма никаква разлика в качеството между белите и кафявите яйца.
Re: Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Моите бяха пресни. Само ги извадих колкото ще варя от вечерта в тенджерата и на сутринта сипах студена вода. Едно не ми се напука. Боядисвах на две, на три поради липса на време, но резултатът е горе-долу приемлив
Плъхолюбител
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Re: Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Забелязал съм, че белите яйца са с по-тънка черупка и при варене има жертви. На вкус не съм обърнал внимание.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Re: Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Тук домашните кокошки не снасят бели яйца На вкус и аз не съм обрънала внимание. Ама нашенското си е по-вкусношони написа:Забелязал съм, че белите яйца са с по-тънка черупка и при варене има жертви. На вкус не съм обърнал внимание.
Плъхолюбител
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
- Льо
- Луд за връзване
- Мнения: 13887
- Регистриран: нед мар 10, 2013 09:19
- Репутация: 47124
- пол: Мъж
- Местоположение: Пловдив
Re: Как да не пукнем яйцата за Великден, докато ги варим
Белите яйца, нямат много общо с яйцата, ама некои консуматори ги харесват, оти не са папали истинско
За да не се напукват яйцата при варене, в тенджирътъ са сипва лъжица сол. Хем са ни пукът, хем стават кат битонки, демек, серт пиниз. Капиш?
За да не се напукват яйцата при варене, в тенджирътъ са сипва лъжица сол. Хем са ни пукът, хем стават кат битонки, демек, серт пиниз. Капиш?
"Много трудно се обяснява на глухи, показва на слепи и спори с идиоти"
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Ще поскъпнат ли още пилешкото месо и яйцата у нас?
от Mozo » вт ное 07, 2023 13:52 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 25 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт ное 07, 2023 13:52
-
-
-
Париж е напът да се откаже от яйцата от домашни кокошки
от Mozo » пон ное 20, 2023 11:59 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 43 Преглеждания
-
Последно мнение от Mouse
пон ное 20, 2023 15:38
-
-
-
32 лв. за килограм агнешко и яйца по 36 ст. за Великден
от Mozo » чет мар 28, 2024 12:09 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 18 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет мар 28, 2024 12:09
-
-
-
Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден
от Mozo » вт апр 23, 2024 11:55 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 17 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт апр 23, 2024 11:55
-
-
-
Кабинетът на Гълъб Донев даде по 70 лв. на пенсионерите за Великден, но не платил на НОИ
от Mozo » чет дек 14, 2023 14:43 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 19 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет дек 14, 2023 14:43
-