Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Как да съчетаем правилно уиски с храна

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115285
пол: Мъж

Как да съчетаем правилно уиски с храна

Мнение от шони »

Изображение
Уискито има невероятно силен аромат- може би най-сложният за небцето от всички видове напитки, съобщават от foodpanda. Уискито е предимно резервът за уиски от САЩ и Ирландия, включително и "Бърбън", който има много специфични критерии за производство. Съществуват и някои вкусни японски уиски, които се придържат към шотландския метод на дестилация и различни инкарнации съществуват по целия свят.

През последните години японците печелят повече награди като побеждават шотландците в производството на високоалкохолната напитка, благодарение на смесица от традиции и иновации в техниките.

Любопитен факт е, че хората са скептично настроени към комбинирането на храна с уиски. Дегустаторите непрекъснато се опитват да докажат, че това питие се комбинира чудесно с индийска или италианска храна.

Силните на вкус и процент алкохол уиски си отиват с миди, бекон, тъмен шоколад, хайвер, пушена сьомга и сини сирена.

Богатите пълнозърнести уиски, отлежали в бъчви от европейски дъб се комбинират с пържени храни, силно сладки десерти, печени десерти и пайове.

Уиски със средно тяло са подходящи за консумация с пушена скумрия, стриди, патица, черен дроб, фазан и треска. /БГНЕС
Прочетено: 633 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Напитки и коктейли”