Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Печена тиква с мед, канела и орехи на фурна

Сладки, соленки, козунаци и др.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 25588
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 122359
пол: Мъж

Печена тиква с мед, канела и орехи на фурна

Мнение от шони »


Изображение


Продукти:
за 4 порции


800 г тиква
6 с.л. мед
50 г орехи
1 с.л. канела


Рецепта:

Тиквата (800 г) се почиства от семките и кората и се нарязва на едри кубчета. Поставя се в тавичка и се залива с вода, така че течността да покрие 1 пръст от дъното. Тиквата се поръсва с мед (6 с.л.), канела (1 с.л.) и смлени орехи (50 г). Пече се до пълно омекване в силна фурна. Сервира се веднага.
Време за приготвяне:
45 минути./1001recepti.com
Прочетено: 420 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Десерти и тестени ястия”