Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Локум
Локум
Малко са тези, които не обичат да похапват вкусен, мек и сладък локум. А представяте ли си колко интересно и „жестоко” ще изглежда в очите на близките ви една почерпка с домашно приготвен локум? Запретвайте ръкави!
Необходими продукти:
250 г нишесте
1 лимон сок
1,5 л вода
750 г захар
Начин на приготвяне
Разтапяме захарта в 1 литър от водата, сваляме от огъня и прецеждаме.
Разтваряме нишестето постепенно в 250 мл. вода, като внимаваме да не стане на гранулки, прибавяме останалият 0,5 л вода, лимоновият сок и прецеждаме през марля.
Разтвореното нишесте изсипваме малко по малко с чиста дървена лъжица в разтопената захар, слагаме на котлона и бъркаме, докато се сгъсти окончателно. (Т.е. като гребнем с върха на ножче от сместа и опитаме с пръсти, сместа да не се отделя от тях. Ако се отделя, продължаваме да сгъстяваме).
Сгъстения локум прехвърляме в намаслена тава и оставяме се охлади и да се втвърди напълно.
Изстиналия локум режем на квадратчета, които овалваме в пудра захар.
Съвет: По време на варенето на локума можем да го оцветим със сладкарска боя или да му прибавим по време пържени фъстъци или смлени бадеми.
източник: тук
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.