Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Бухтички с извара

Сладки, соленки, козунаци и др.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
pandachina
Почетен член
Почетен член
Мнения: 2548
Регистриран: вт яну 25, 2011 10:48
Репутация: 857
пол: Жена

Бухтички с извара

Мнение от pandachina »

Изображение

Продукти за 2-3 порции
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипкасол
1-2 ч.л. захар по желание
500 млолио
1 ч.ч.брашно тип 500
400 гр.извара пълномаслена

Начин на приготвяне
1
Содата се разтваря в изварата.
2
Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, с помощта на лъжица.
3
В малка тенджерка се слага олиото и се загрява.
4
С лъжица се загребва от тестото и се пуска в олиото.
5
Бухтите се пържат до златисто. Поднасят се със сладко или поръсени с пудра захар.



Продукти за 2 порции
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипкасол
1-2 ч.л. захар по желание
500 млолио
1 ч.ч.брашно тип 500
400 гр.извара пълномаслена

Начин на приготвяне
1
Содата се разтваря в изварата.
2
Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, с помощта на лъжица.
3
В малка тенджерка се слага олиото и се загрява.
4
С лъжица се загребва от тестото и се пуска в олиото.
5
Бухтите се пържат до златисто. Поднасят се със сладко или поръсени с пудра захар.
6.
По желание може бухтите да се залеят със захарен сироп и се получават толумбички.


Продукти за 2 порции
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипкасол
1-2 ч.л. захар (по желание)
500 млолио
1 ч.ч.брашно тип 500
400 гр.извара пълномаслена

Начин на приготвяне
1
Содата се разтваря в изварата.
2
Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, с помощта на лъжица.
3
В малка тенджерка се слага олиото и се загрява.
4
С лъжица се загребва от тестото и се пуска в олиото.
5
Бухтите се пържат до златисто. Поднасят се със сладко или поръсени с пудра захар.
6.
По желание може бухтите да се залеят със захарен сироп и се получават толумбички.

П.П. Моята извара не беше пълномаслена и по тази причина можах да оформя бухтичките на ръка, вместо да ги изсипвам с лъжица в тигана. Все още не съм пробвала с пълномаслена извара и не знам кой вариант е по-добър.

Източник: някъде от интернет, не помня къде :усмивка1:
Прочетено: 130 пъти
Изображение

[blink]"Когато започнеш да правиш компромиси със своите ценности заради хората около теб, значи е време да смениш хората".[/blink]
Нова тема Отговори

Върни се в “Десерти и тестени ястия”