Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Бухтички с извара
- pandachina
- Почетен член
- Мнения: 2548
- Регистриран: вт яну 25, 2011 10:48
- Репутация: 857
- пол: Жена
Бухтички с извара
Продукти за 2-3 порции
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипкасол
1-2 ч.л. захар по желание
500 млолио
1 ч.ч.брашно тип 500
400 гр.извара пълномаслена
Начин на приготвяне
1
Содата се разтваря в изварата.
2
Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, с помощта на лъжица.
3
В малка тенджерка се слага олиото и се загрява.
4
С лъжица се загребва от тестото и се пуска в олиото.
5
Бухтите се пържат до златисто. Поднасят се със сладко или поръсени с пудра захар.
Продукти за 2 порции
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипкасол
1-2 ч.л. захар по желание
500 млолио
1 ч.ч.брашно тип 500
400 гр.извара пълномаслена
Начин на приготвяне
1
Содата се разтваря в изварата.
2
Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, с помощта на лъжица.
3
В малка тенджерка се слага олиото и се загрява.
4
С лъжица се загребва от тестото и се пуска в олиото.
5
Бухтите се пържат до златисто. Поднасят се със сладко или поръсени с пудра захар.
6.
По желание може бухтите да се залеят със захарен сироп и се получават толумбички.
Продукти за 2 порции
3 бр.яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1 щипкасол
1-2 ч.л. захар (по желание)
500 млолио
1 ч.ч.брашно тип 500
400 гр.извара пълномаслена
Начин на приготвяне
1
Содата се разтваря в изварата.
2
Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, с помощта на лъжица.
3
В малка тенджерка се слага олиото и се загрява.
4
С лъжица се загребва от тестото и се пуска в олиото.
5
Бухтите се пържат до златисто. Поднасят се със сладко или поръсени с пудра захар.
6.
По желание може бухтите да се залеят със захарен сироп и се получават толумбички.
П.П. Моята извара не беше пълномаслена и по тази причина можах да оформя бухтичките на ръка, вместо да ги изсипвам с лъжица в тигана. Все още не съм пробвала с пълномаслена извара и не знам кой вариант е по-добър.
Източник: някъде от интернет, не помня къде