Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Неделна торта без печене

Сладки, соленки, козунаци и др.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Петра
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пет яну 30, 2009 20:07

Неделна торта без печене

Мнение от Петра »

Изображение
Неделя е време за почивка и за вкусни гозби. Тази рецепта за торта е много лесна, бърза и вкусна. Поглезете се!

Необходими продукти:
220 гр бисквити
100 гр краве масло
1 супена лъжица мед
100 гр млечен шоколад
100 гр натурален шоколад
2 супени лъжици пудра захар
2 супени лъжици уиски (ром)
1 чаена лъжичка екстракт ванилия
200 мл течна сметана
нарязани на ситно
леко запечени орехи
цели ядки за украса

Вариант: заменете ванилията с екстракт портокал и добавете в крема ситно нарязани захаросани портокалови кори

Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на ситно и смесете с разтопеното с меда масло. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Постелете дъното на кръгла тавичка (22-24 см в диаметър) с прозрачно домакинско фолио - краищата трябва да излизат от ръбовете.

Изсипете бисквитената смес в тавичката и с ръце оформете блата. Поставете в хладилника да се стегне докато приготвите пълнежа.

Начупете шоколада на парченца и разтопете в микровълнова фурна за около 2 мин на средна мощност (или на водна баня). Добавете пудрата захар, алкохола и ванилията и разбъркайте. Разбийте сметаната и внимателно добавете към шоколада. Изсипете сместа в тавичката и подравнете. Загладете повърхноста и поставете в хладилник поне за 2 часа, за да се стегне.

Извадете от хладилника и с помощта на фолиото и прехвърлете в чиния за сервиране. С остър нож изравнете краищата. Поръсете със ситно нарязани леко запечени орехи. Декорирайте с цели орехови ядки.
Прочетено: 395 пъти
Имам едно сърце и то е за всичко!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Неделна торта без печене

Мнение от Mozo »

Маалеее, представям си каква вкусотия е това :sick: :sick: :sick: PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Вкусно и лесно. Ако ми остане време във вторник, ще се пробвам и ще докладвам. :)

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

drackon

Мнение от drackon »

Kotkata68 написа:Вкусно и лесно. Ако ми остане време във вторник, ще се пробвам и ще докладвам. :)
не пробвай, а направи 20 - тина, ние ще дойдем да си ги вземем... :p :lol:
plamena_ivanova
Регистриран
Регистриран: чет ное 08, 2012 20:23

Мнение от plamena_ivanova »

Направих я, единственото което ме забави беше купуването на продукти, много бързо ми се получи и то от първия път, благодаря ти.
Мога ли да добавя в нея плод и сок от компот например?
Нова тема Отговори

Върни се в “Десерти и тестени ястия”