Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Кекс
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
За този не трябва нито едно яйце!!!!
Кекс със сладко
1 ч.ч. сладко
100г вода
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. кисело мляко за содата /може и оцет/
4 с.л. олио
2/3 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
50 гр счукани орехи
аромати според сладкото- ванилия,канела, ром...
Сладкото се разтваря във водата, прибавя се разтворената в млякото или оцета сода и останалите продукти. Кекса се пече ок.35-40 мин в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.
Прочетено: 5803 пъти
Кекс със сладко
1 ч.ч. сладко
100г вода
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. кисело мляко за содата /може и оцет/
4 с.л. олио
2/3 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
50 гр счукани орехи
аромати според сладкото- ванилия,канела, ром...
Сладкото се разтваря във водата, прибавя се разтворената в млякото или оцета сода и останалите продукти. Кекса се пече ок.35-40 мин в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер. Пече се около 35 мин, 150 градуса, около 30 см. тавичка. Разбъркват се 2 кисели млека 3,6 или 4,5 процента масленост с 1 ч.ч. пудра захар и сока+настърганата кора от 1 лимон или портокал и се нанася на дебел пласт отгоре. Чака една нощ в хладилника и се яде...
Re: Кекс
Това е най-масовият и е любим мой сладкиш. А и с тия полуфабрикати и Е-та, дето ги слагат в купешките, особено ако човек има алергия, да го е страх да си купи готов.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- MalamiR
- Металист
- Мнения: 21081
- Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
- Репутация: 11019
- пол: Мъж
- Местоположение: София
Re: Кекс
Охооо.. Аз 'що не съм знаел, че има такава тема?!
Ще разгледам рецептите сега и ще си харесам нещо да експериментирам в кухнята.
Ще разгледам рецептите сега и ще си харесам нещо да експериментирам в кухнята.
Throw me to the wolves and I will return leading the pack!
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Кодрит кадир
Крем карамел: 5 яйца, 200 гр. захар, 800 млн прясно мляко, ванилия
Блат: 1 яйце, 100 гр. захар, 100 мл. олио, 100 гр. брашно, 100 мл. прясно мляко, 2 ч.л. какао, 10гр. бакпулвер
В тавата (венец) се карамелизира 1/3 ч.ч захар. Оставя се да се охлади леко.
Отгоре се изсипват добре разбитите смеси- първозвани крем карамел, отгоре, равномерно по цялата тава кексовата смес.
Пече се на водна баня 180 градуса, 60 минути. Оставя се в изстиващата водна баня и след това в хладилник за 12 часа. Обръща се в по-дълбок съд, защото има сироп на дъното.
Крем карамел: 5 яйца, 200 гр. захар, 800 млн прясно мляко, ванилия
Блат: 1 яйце, 100 гр. захар, 100 мл. олио, 100 гр. брашно, 100 мл. прясно мляко, 2 ч.л. какао, 10гр. бакпулвер
В тавата (венец) се карамелизира 1/3 ч.ч захар. Оставя се да се охлади леко.
Отгоре се изсипват добре разбитите смеси- първозвани крем карамел, отгоре, равномерно по цялата тава кексовата смес.
Пече се на водна баня 180 градуса, 60 минути. Оставя се в изстиващата водна баня и след това в хладилник за 12 часа. Обръща се в по-дълбок съд, защото има сироп на дъното.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Кекс с локум
1 кутийка локум /200г/ (може и две)
250 г брашно /2 пълни ч.ч./
1 непълна ч.ч. захар /100-120 г/
1 пак. краве масло /125 г/
200 г кисело мляко
3 яйца
1 пак. ванилова захар /2 пак. ванилии на прах/
2 ч.л. бакпулвер
Локума се нарязва на кубчета и се овалва отвсякъде в пудрата захар от кутийката, за да не се слепва.
Продуктите се разбиват по обичайния начин и тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс. Локума се разпределя равномерно по повърхността. Пече се на 150 градуса 35-40 мин.
1 кутийка локум /200г/ (може и две)
250 г брашно /2 пълни ч.ч./
1 непълна ч.ч. захар /100-120 г/
1 пак. краве масло /125 г/
200 г кисело мляко
3 яйца
1 пак. ванилова захар /2 пак. ванилии на прах/
2 ч.л. бакпулвер
Локума се нарязва на кубчета и се овалва отвсякъде в пудрата захар от кутийката, за да не се слепва.
Продуктите се разбиват по обичайния начин и тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кекс. Локума се разпределя равномерно по повърхността. Пече се на 150 градуса 35-40 мин.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Сладкиш с крокан
Блат
1 ч.ч захар
1 непълна чаша олио
2 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 кисело мляко
1 непълна лъжичка сода за хляб
Продуктите се разбъркват, содата е загасена в киселото мляко. Тавата за печене е 30 см, намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се на 200 градуса.
Сироп
1ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
Вари се около 5 минути, сиропира се огласеният и надупчен с вилица блат
Крем
1 пак. масло 125г
1 жълтък
1ч.ч. пудра захар
Разбиват се и с тях се намазва блата, след като е бил сиропиран.
Крокан
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. счукани орехи
Захарта се карамелизира, добавят се орехите и се разбъркват, след което сместа се изсипва върху намазано с олио фолио и се охлажда. След като изстине се счуква в хаванче и се поръсва обилно върху масления крем.
Само звучи сложно, прави се от раз, а става убийствено вкусно.
Блат
1 ч.ч захар
1 непълна чаша олио
2 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 кисело мляко
1 непълна лъжичка сода за хляб
Продуктите се разбъркват, содата е загасена в киселото мляко. Тавата за печене е 30 см, намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се на 200 градуса.
Сироп
1ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
Вари се около 5 минути, сиропира се огласеният и надупчен с вилица блат
Крем
1 пак. масло 125г
1 жълтък
1ч.ч. пудра захар
Разбиват се и с тях се намазва блата, след като е бил сиропиран.
Крокан
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. счукани орехи
Захарта се карамелизира, добавят се орехите и се разбъркват, след което сместа се изсипва върху намазано с олио фолио и се охлажда. След като изстине се счуква в хаванче и се поръсва обилно върху масления крем.
Само звучи сложно, прави се от раз, а става убийствено вкусно.