Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Кекс
-
- Редовен потребител
- Мнения: 179
- Регистриран: вт сеп 08, 2009 12:16
- Репутация: 73
- пол: Жена
- Местоположение: София
Re: Кекс
Ето и една от моите рецепти:
Кекс с ябълки : Разбийте много хубаво 4 яйца с 1 чаена чаша захар.Добавете последователно при непрекъснато разбъркване 1 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно,предварително пресети и разбъркани с 1 бакпулвер, 1 ч.ч. счукани орехи и 2 ч.ч. настъргани ябълки, смесени с 1 ч.л. канела.Изсипете в намазана обилно с олио форма за кекс и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна.Когато изстине го поръсете с пудра захар.
За съжаление снимката е по - голяма и не успях да я кача.
Прочетено: 5802 пъти
Кекс с ябълки : Разбийте много хубаво 4 яйца с 1 чаена чаша захар.Добавете последователно при непрекъснато разбъркване 1 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно,предварително пресети и разбъркани с 1 бакпулвер, 1 ч.ч. счукани орехи и 2 ч.ч. настъргани ябълки, смесени с 1 ч.л. канела.Изсипете в намазана обилно с олио форма за кекс и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна.Когато изстине го поръсете с пудра захар.
За съжаление снимката е по - голяма и не успях да я кача.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Плодов пай
1 компот
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер, внилия, ром
1/2 пак масло
плодовете от компота се отцеждат и се поставят във формата за кекс с маслото. Запържват се, докато се изпари водата от тях. След това се заливат с тедтото, приготвено от разбитите яйца+ захарта+брашното и бакпулвера+ ароматите. Пече се на 150гр. 30-35 мин. Обръща се, така, че плодовете да останат отгоре и като изстине се сиропира с водата от компота (около половината от нея е достатъчна). Червените плодове- сливи, череши, дренки оцветяват тестото в син цвят.
1 компот
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер, внилия, ром
1/2 пак масло
плодовете от компота се отцеждат и се поставят във формата за кекс с маслото. Запържват се, докато се изпари водата от тях. След това се заливат с тедтото, приготвено от разбитите яйца+ захарта+брашното и бакпулвера+ ароматите. Пече се на 150гр. 30-35 мин. Обръща се, така, че плодовете да останат отгоре и като изстине се сиропира с водата от компота (около половината от нея е достатъчна). Червените плодове- сливи, череши, дренки оцветяват тестото в син цвят.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Сръбски сладкиш с глазура
Блат: 2 яйца; 1 и 1/2 ч.ч. захар; 2 с.л. олио; 1 ч.ч. прясно мляко; 2 ч.ч. брашно; 1 пак. бакпулвер- разбива се на тесто и се пече ок. 30 мин/ 150 градуса намаслена и поръсена с брашно форма
Глазура: 1 пак. масло /75 гр/; 1 с.л. какао; 10 с.л. захар; 4 с.л. пр. мляко; 1 ч.ч. смлени орехи
Топлият блат се залива с топлата глазура, варена на водна баня.
Блат: 2 яйца; 1 и 1/2 ч.ч. захар; 2 с.л. олио; 1 ч.ч. прясно мляко; 2 ч.ч. брашно; 1 пак. бакпулвер- разбива се на тесто и се пече ок. 30 мин/ 150 градуса намаслена и поръсена с брашно форма
Глазура: 1 пак. масло /75 гр/; 1 с.л. какао; 10 с.л. захар; 4 с.л. пр. мляко; 1 ч.ч. смлени орехи
Топлият блат се залива с топлата глазура, варена на водна баня.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Ънфоргивън
1 к. кисело мляко
1 суп.лъж. сода
1 и 1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
4 суп. лъж. какао
2 ч.ч. брашно
Разбърква се , излива се в тава и се пече. Като изстине се залива със заливката.
Заливката: В малка тенджерка или някакъв друг съд разтопяваш едно пакетче масло , 2-3 суп.лъж. вода , 4 суп.лъж. захар , 2-3 суп.лъж. какао. Като заври се залива върху изстиналия вече сладкиш.
1 к. кисело мляко
1 суп.лъж. сода
1 и 1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
4 суп. лъж. какао
2 ч.ч. брашно
Разбърква се , излива се в тава и се пече. Като изстине се залива със заливката.
Заливката: В малка тенджерка или някакъв друг съд разтопяваш едно пакетче масло , 2-3 суп.лъж. вода , 4 суп.лъж. захар , 2-3 суп.лъж. какао. Като заври се залива върху изстиналия вече сладкиш.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
По повод на цената на яйцата един модел само с едно яйце
Канелен
1 яйце
2 с.л. масло
3 с.л. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1 бакпулвер
1 канела
Разбиват се по реда на изброяването, пече се ок. 40 мин при 180 гр. Поръсва се с пудра захар
Канелен
1 яйце
2 с.л. масло
3 с.л. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1 бакпулвер
1 канела
Разбиват се по реда на изброяването, пече се ок. 40 мин при 180 гр. Поръсва се с пудра захар