Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Кекс
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Карамелов кекс с орехи
5 яйца
1 ч.ч. захар
6 с.л. олио
6 с.л. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Разбива се по обичайния начин. В съда за печене (дълбоката форма) се разтапя 1/4 пак. масло. Върху него се подреждат орехи и след това се изсипва кексовата смес. Пече се около 35мин. при 150*. Готовия кекс се обръща и се залива със сироп от 1ч.ч. карамелизира а захар и 1ч.ч вода.
Прочетено: 5816 пъти
5 яйца
1 ч.ч. захар
6 с.л. олио
6 с.л. пр. мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Разбива се по обичайния начин. В съда за печене (дълбоката форма) се разтапя 1/4 пак. масло. Върху него се подреждат орехи и след това се изсипва кексовата смес. Пече се около 35мин. при 150*. Готовия кекс се обръща и се залива със сироп от 1ч.ч. карамелизира а захар и 1ч.ч вода.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
2 яйца, 1 ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 1ч.ч. кисело мляко, 2 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии, ядки, сушени плодове, шоколадов чипс, квото ви хрумне около 1 ч.ч.
Пече се около 50мин. на 150градуса
Пече се около 50мин. на 150градуса
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Айле в кексова форма
кори за баница - 5 бр.
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 200 г
олио - 50 мл
брашно - 1 ч.ч
захар - 1 ч.ч
бакпулвер - 1 ч.л.
за сиропа
захар - 2 ч.ч.
вода - 1 ч.ч
лимони - 1 бр.
Приготвя се сиропът и се оставя да се охлади.
Корите за баница се нагъват на хармоника и се нареждат на дъното на кексовата форма върху малко олио. Запичат се във фурната на 180градусадо златисто. Леко се охлаждат, докато останалите продукти се забъркат на кексово тесто, с което се заливат корите. Пече се на 170градуса до готовност. С нож се отделя от стените на формата и се залива с охладения сироп. Оставя се да се сиропира в хладилника, след което се обръща и декорира.
кори за баница - 5 бр.
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 200 г
олио - 50 мл
брашно - 1 ч.ч
захар - 1 ч.ч
бакпулвер - 1 ч.л.
за сиропа
захар - 2 ч.ч.
вода - 1 ч.ч
лимони - 1 бр.
Приготвя се сиропът и се оставя да се охлади.
Корите за баница се нагъват на хармоника и се нареждат на дъното на кексовата форма върху малко олио. Запичат се във фурната на 180градусадо златисто. Леко се охлаждат, докато останалите продукти се забъркат на кексово тесто, с което се заливат корите. Пече се на 170градуса до готовност. С нож се отделя от стените на формата и се залива с охладения сироп. Оставя се да се сиропира в хладилника, след което се обръща и декорира.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
ПАНДИШПАНОВ КЕКС
Продукти:
6 бр. яйца
12 с.л. захар
12 с.л. олио
12 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нарязани орехи(леко запечени)
1 с.л. какао
За заливката:
5 с.л. захар
3 с.л. вода
80 гр. масло
3 с.л. натурално какао
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Постепенно се добавят: олиото, брашното и бакпулвера. От сместа се отделя една чаша и в нея се слага супената лъжица какао. В останалата смес се изсипват орехите. В намазнена и набрашнена тавичка се изсипва половината от светлата смес, след това се слага какаовата смес и с една клечка се прави шарка. Най отгоре се слага останалата светла смес и се пече на 180 градуса до готовност. Като изстине се приготвя какаовата смес за заливка.
Захарта и водата се разтопяват на водна баня. Когато захарта се стопи се прибавя маслото, сваля се от огъня и бавно се изсипва какаото при непрекъснато разбъркване.
Като поизстине малко се глазира кекса.
Продукти:
6 бр. яйца
12 с.л. захар
12 с.л. олио
12 с.л. брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. нарязани орехи(леко запечени)
1 с.л. какао
За заливката:
5 с.л. захар
3 с.л. вода
80 гр. масло
3 с.л. натурално какао
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Постепенно се добавят: олиото, брашното и бакпулвера. От сместа се отделя една чаша и в нея се слага супената лъжица какао. В останалата смес се изсипват орехите. В намазнена и набрашнена тавичка се изсипва половината от светлата смес, след това се слага какаовата смес и с една клечка се прави шарка. Най отгоре се слага останалата светла смес и се пече на 180 градуса до готовност. Като изстине се приготвя какаовата смес за заливка.
Захарта и водата се разтопяват на водна баня. Когато захарта се стопи се прибавя маслото, сваля се от огъня и бавно се изсипва какаото при непрекъснато разбъркване.
Като поизстине малко се глазира кекса.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Ябълков
Десетина ябълки от село ситни
Пакетче бисквити
125 г. масло
1 с.л. канела
100 г. орехови ядки
Кексово тесто
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1-2 ванилии
Пудра захар за поръсване.
Маслото се стопява в тепсия (за по-лесно я покривам с фолио или хартия) върху него се подреждат плътно бисквитите, след това нарязаните на тънки филийки и овални в канела ябълки, орехите. От останалите продукти се разбива кексово тесто, с което се покриват ябълките. Пече се на 170 градуса 40 минути. Оставя се да изстине и се обръща. Поръсва се с пудра захар и се реже. Ако ябълките са много киселяци ги овалвам освен с канела и с пудра захар.
Десетина ябълки от село ситни
Пакетче бисквити
125 г. масло
1 с.л. канела
100 г. орехови ядки
Кексово тесто
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1-2 ванилии
Пудра захар за поръсване.
Маслото се стопява в тепсия (за по-лесно я покривам с фолио или хартия) върху него се подреждат плътно бисквитите, след това нарязаните на тънки филийки и овални в канела ябълки, орехите. От останалите продукти се разбива кексово тесто, с което се покриват ябълките. Пече се на 170 градуса 40 минути. Оставя се да изстине и се обръща. Поръсва се с пудра захар и се реже. Ако ябълките са много киселяци ги овалвам освен с канела и с пудра захар.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Ябълков кекс
брашно - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
яйца - 3 бр.
олио - 4 - 5 с.л.
бакпулвер - 1 пакетче
канела - 1 ч.л.
ябълки - 3-4 средни
орехи за разкош
Забърква се тестото. Накрая се белят и настъргват ябълките и добавят орехи. Разбърква се добре, понеже е твърдо. Пече се на 150-160 градуса около 50 минути
брашно - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
яйца - 3 бр.
олио - 4 - 5 с.л.
бакпулвер - 1 пакетче
канела - 1 ч.л.
ябълки - 3-4 средни
орехи за разкош
Забърква се тестото. Накрая се белят и настъргват ябълките и добавят орехи. Разбърква се добре, понеже е твърдо. Пече се на 150-160 градуса около 50 минути
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Кекс от стар козунак
4-5 с.л. захар за карамелизиране
1 лттр прясно мляко
1 ч ч. захар
6 яйца
2 ванилии
стар козунак или няколко кроасана
Захарта се карамелизира в кексова форма. Като поизстине върху карамела се начупва козунака. Залива се с разбитите яйца, захар, прясно мляко. (Оставям го да попие добре, докато загрява фурната) Пече се на водна баня на 180градуса за 1час, като водата не бива да кипва ( На около 20минути доливам чаша студена вода) Като изстине добре се обръща в широка чиния
4-5 с.л. захар за карамелизиране
1 лттр прясно мляко
1 ч ч. захар
6 яйца
2 ванилии
стар козунак или няколко кроасана
Захарта се карамелизира в кексова форма. Като поизстине върху карамела се начупва козунака. Залива се с разбитите яйца, захар, прясно мляко. (Оставям го да попие добре, докато загрява фурната) Пече се на водна баня на 180градуса за 1час, като водата не бива да кипва ( На около 20минути доливам чаша студена вода) Като изстине добре се обръща в широка чиния
Re: Кекс
Да, прави се и с кроасани. Аз го знам като карамелено кроасанов сладкиш. Може с козунак, дори със стар хляб, но с повечеко захар тогава много го харесвам
Плъхолюбител
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Кекс от яйца и захар само доакучава след време. Затова бъркам где що намеря. Ето нещо съвсем без яйца
Фъч
2ч.ч.брашно
1ч.ч. захар
4с.л. какао
1коф. кисело мляко (400мл)
1ч.л. сода
1/2ч.ч. олио
ванилия
начупени орехи за разкош ок. 50гр
Пече се около 45 минути на 150*. Като изстине се сиропира с горещ сироп 2ч.ч. вода/1ч.ч. захар. Глазира се 1каф.чаша захар, 1каф.чаша пр.мляко, 1/2пак.масло(65гр), 5с.л.какао.
Ако може да устиска, седи в хладилника няколко часа
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Ето нещо в класиката яйца и захар
Кекс с лимонада и стафиди
3 яйца
2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1ч.ч.лимонада
3ч.ч.брашно
1 бакпулвер
настъргана кора от половин лимон
Формата (да е голяма, тестото е доста) се намазва с масло и се полепва със стафиди по стените. Изсипва се внимателно тестото. Пече се ок. 50мин. на 180 градуса. Като изстине може да се поръси с пудра захар
Кекс с лимонада и стафиди
3 яйца
2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1ч.ч.лимонада
3ч.ч.брашно
1 бакпулвер
настъргана кора от половин лимон
Формата (да е голяма, тестото е доста) се намазва с масло и се полепва със стафиди по стените. Изсипва се внимателно тестото. Пече се ок. 50мин. на 180 градуса. Като изстине може да се поръси с пудра захар