Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Кекс
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Спасих ягодите от разваляне
Кекс с ягоди
3яйца
1ч.ч.захар
1/2ч.ч. олио
1ч.ч.брашно
Ванилия
Бакпулвер
Пудра захар за поръсване
Ягоди
Тестото се сипва в намаслената и набрашнена тава. Върху него се подреждат нарязаните ягоди с отрязаната страна нагоре. Пече се 35минути на 180градуса. Като се обърне ягодите стърчат отгоре. Мойте бяха меки и станаха н мармалад
Кекс с ягоди
3яйца
1ч.ч.захар
1/2ч.ч. олио
1ч.ч.брашно
Ванилия
Бакпулвер
Пудра захар за поръсване
Ягоди
Тестото се сипва в намаслената и набрашнена тава. Върху него се подреждат нарязаните ягоди с отрязаната страна нагоре. Пече се 35минути на 180градуса. Като се обърне ягодите стърчат отгоре. Мойте бяха меки и станаха н мармалад
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Кекс с халва и шоколад
Тесто
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. олио
1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
300гр халва начупена или настъргана
Заливка
50гр халва
50гр масло
100 гр млечен шоколад
Пече се на 160 градуса. Клечката за проба не върши работа, заради халвата, което предполага използване на магии за улучване на готовността. Оставих го в изключената фурна докато изстине, след като миришеше на готов....
Заливката се нанася топла върху изстинал кекс.
Тесто
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. олио
1 бакпулвер
2ч.ч. брашно
300гр халва начупена или настъргана
Заливка
50гр халва
50гр масло
100 гр млечен шоколад
Пече се на 160 градуса. Клечката за проба не върши работа, заради халвата, което предполага използване на магии за улучване на готовността. Оставих го в изключената фурна докато изстине, след като миришеше на готов....
Заливката се нанася топла върху изстинал кекс.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Кекс с парченца шоколад
кекс
масло - 125 г
брашно - 1 ч.ч.
пудра захар - 1/2 ч.ч.
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 50 мл
шоколад - 100 г на парченца
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 1 ч.л.
глазура
какао - 4 с.л. на прах
масло - 50 г
пудра захар - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 20 мл
Кексът се пече 50 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да се охлади.
Приготвя се глазура. Загрява се, без да кипва, и с тази смес се полива готовия кекс.
кекс
масло - 125 г
брашно - 1 ч.ч.
пудра захар - 1/2 ч.ч.
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 50 мл
шоколад - 100 г на парченца
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 1 ч.л.
глазура
какао - 4 с.л. на прах
масло - 50 г
пудра захар - 1/2 ч.ч.
прясно мляко - 20 мл
Кексът се пече 50 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да се охлади.
Приготвя се глазура. Загрява се, без да кипва, и с тази смес се полива готовия кекс.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
С нишесте
направих го с пшенично
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
250 г нишесте
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
1 с.л. пудра захар за поръсване
Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.
Дунапреновият кекс се поднася охладен и поръсен с пудра захар.
направих го с пшенично
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
250 г нишесте
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
1 с.л. пудра захар за поръсване
Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.
Дунапреновият кекс се поднася охладен и поръсен с пудра захар.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Лимонов/портокалов кекс със захарна глазура
4 яйца
1 1/2 чаша захар
3/4 чаша олио
1 чаша прясно мляко
3чаши брашно
1 бакпулвер
сока и кората от 1 лимон/портокал
За захарната глазура
150 гр. пудра захар,
5-6 супени лъжици топла вода,
20 гр масло
Кекса е доста голям, затова се пече в голяма тава. Глазурата се прави като към прсятата захар се добавя няколко лъжици гореща вода и разтопеното масло. Залива се охладения кекс.
4 яйца
1 1/2 чаша захар
3/4 чаша олио
1 чаша прясно мляко
3чаши брашно
1 бакпулвер
сока и кората от 1 лимон/портокал
За захарната глазура
150 гр. пудра захар,
5-6 супени лъжици топла вода,
20 гр масло
Кекса е доста голям, затова се пече в голяма тава. Глазурата се прави като към прсятата захар се добавя няколко лъжици гореща вода и разтопеното масло. Залива се охладения кекс.
Re: Кекс
Въпреки че е най-масовият сладкиш, направен от продукти, които има във всеки дом, вариантите са толкова много..., а и всеки кекс е с различен вкус. Даже има значение кой и как го е правил. Уж една и съща рецептата, а всеки път различен резултат.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Сливов сладкиш обърнат
сини сливи - 15 бр.
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
ром - 2 с.л.
бакпулвер - 1 пак.
ЗА КАРАМЕЛА
захар - 1/2 ч ч.
масло - 60 г
Почистете сините сливи от костилките.
Карамелизирайте захарта за карамела, като внимавате да не прегори, защото после ще горчи.
Изсипете веднага в тавичка 26 см. Добавете маслото, докато карамелът е още горещ, за да се разтопи.
Подредете разполовените сини сливи върху карамела.
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията до пухкав крем.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйчената смес.
Накрая прибавете 2 с.л. ром и разбъркайте.
Изсипете кейковата смес върху сливите и сложете да се пече на 170 градуса за около 30 минути до суха клечка.
Веднага след изпичане обърнете сладкиша върху поднос.
Обърнатият сладкиш със сливи ще върви много добре с топка сметанов сладолед или бита сметана.
сини сливи - 15 бр.
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.ч.
брашно - 1 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
ром - 2 с.л.
бакпулвер - 1 пак.
ЗА КАРАМЕЛА
захар - 1/2 ч ч.
масло - 60 г
Почистете сините сливи от костилките.
Карамелизирайте захарта за карамела, като внимавате да не прегори, защото после ще горчи.
Изсипете веднага в тавичка 26 см. Добавете маслото, докато карамелът е още горещ, за да се разтопи.
Подредете разполовените сини сливи върху карамела.
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията до пухкав крем.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги добавете към яйчената смес.
Накрая прибавете 2 с.л. ром и разбъркайте.
Изсипете кейковата смес върху сливите и сложете да се пече на 170 градуса за около 30 минути до суха клечка.
Веднага след изпичане обърнете сладкиша върху поднос.
Обърнатият сладкиш със сливи ще върви много добре с топка сметанов сладолед или бита сметана.
- drumata
- Черногледец Храбър
- Мнения: 7189
- Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
- Репутация: 3297
- пол: Жена
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кекс
Фъч
Зад това име се крият цяла плеяда сладкиши, моята версия е от преди 100 години като бях младааааааа. Сега нещо ме сети и наваксвам
125гр краве масло
1ч.ч. захар
3 яйца
1ч.ч. брашно
2с.л. какао
1ч.ч. орехи
ванилия
Бъркат се по реда на написване, орехите се слагат отгоре. Пече се в малка тава на 150градуса за около 15 минути.
Понеже количеството не ми стига, удвоявам продуктите и времето за печене. Внимавам да не го пека много, защото става адски сух.
Зад това име се крият цяла плеяда сладкиши, моята версия е от преди 100 години като бях младааааааа. Сега нещо ме сети и наваксвам
125гр краве масло
1ч.ч. захар
3 яйца
1ч.ч. брашно
2с.л. какао
1ч.ч. орехи
ванилия
Бъркат се по реда на написване, орехите се слагат отгоре. Пече се в малка тава на 150градуса за около 15 минути.
Понеже количеството не ми стига, удвоявам продуктите и времето за печене. Внимавам да не го пека много, защото става адски сух.