Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пирожки - изпитана рецепта

Сладки, соленки, козунаци и др.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Пирожки - изпитана рецепта

Мнение от Rebba »

В 1 кг брашно се слага около 1/2 пак. мая. Меси се тестото и се добавят последователно 1 ч.л. сол, захар, оцет. Замесва се тестото. Приготвя се плънката, която може да включва всичко, което ви е вкусно, напр.: кайма или шунка/кренвирш и т.н.; кисели краставички, кисело зеле и т.н. Аз днес правих плънка от лук, топено сирене, кайма, кис.краставички. Тази плънка я задушавам с малко вода в тиган с капак.
От готовото тесто правим средно големи топчета, след което ги сплескваме. Върху едно поставяме от плънката+кетчуп, доматен сос или друго по вкус. С друго топче от тесто "запечатваме". Пирожките се нареждат в тава с малко мазнина, за да не залепнат. Може отгоре също да им капнете мазнина. Запичат се колкото да е готово тестото, тъй като плънката е предварително готова.
Съвет: Не слагайте твърде много плънка, за да не изтече!
От тази смес стават около 10-12 броя.
Нямам снимка на днешните, но нещо подобно трябва да се получи: Изображение
Тук някой си е поиграл повече :)
Изображение
Прочетено: 1104 пъти
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Десерти и тестени ястия”