Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Сиропирана баница с локум Асорти

Сладки, соленки, козунаци и др.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Сиропирана баница с локум Асорти

Мнение от шони »

Изображение

Необходими съставки:
мая - 20 г
яйца - 4 бр.
вода - 400 мл топла
кисело мляко - 3 с.л.
олио - 3 с.л.
оцет - 1 с.л.
захар - 1 с.л.
сол - 1 ч.л
брашно - около 1.2 кг
орехи - 200 г
локум - 2 кутии Асорти
ЗА СИРОПА
захар - 500 г
вода - 1.2 литър
ванилия - 2 бр.

Мерки и количества
Начин на приготвяне
В купа смесете водата, маята и захарта. В друга купа разбийте яйцата с млякото, оцета и олиото. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете яйчната смес, маята и замесете средно меко тесто.

Разделете го на 4 части. Разточете една топка на тънка кора. Поставете я върху чиста кърпа.Поръсете я с олио. Разточете втора кора и я поставете върху първата.

Пак намажете с олио и поръсете с орехи и нарязан на парченца локум. Завийте на стегнато руло и го усучете. Навийте на охлюв и го сложете в намаслена тава. Така направете и с останалото тесто. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 40 минути.

Извадете и оставете хубаво да се охлади. Нарежете я на парчета. Направете сироп от захарта, водата и ванилиите. Варете го около 15 минути. Оставете леко да се охлади и залейте изстиналата баница./gotvach.bg
Прочетено: 570 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 182
Регистриран: пон мар 27, 2017 21:55
Репутация: 3226
пол: Мъж

Re: Сиропирана баница с локум Асорти

Мнение от bulljo »

Страхотно, трябва да я пробвам рецептата в къщи са фенове на всякакви сладкиши с локум, само се чудя дали да не заменя домашно приготвеното тесто с тънко разточено бутер тесто, малко мързеливата :) , пак ще бухне но не чак толкова, че да заприлича на тригуни.
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Re: Сиропирана баница с локум Асорти

Мнение от шони »

Даже ще стане още по-вкусна баницата/тригуните/.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Десерти и тестени ястия”