Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Торта "Ягодова фантазия"

Сладки, соленки, козунаци и др.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24766
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115175
пол: Мъж

Торта "Ягодова фантазия"

Мнение от шони »

Изображение
Тортата е почти изцяло ягодова, блатовете са ягодови,крема също ,имам два банана за вкус,аромат и разкош...
Ето продуктите -
за блатовете:

6 яйца
30 гр. захар за всяко яйце
120 гр. ягодово нишесте
2 с.л. брашно
ванилия
2 с.л. прясно мляко
1 бакпулвер


за ягодовия крем:

100 гр. бял шоколад
80 гр. захар
1 литър мляко
60 гр. нишесте ягода
2 бр. царевично нишесте
50 гр. масло

2 банана
150 гр. ягоди
мед

за сиропирането на блатовете използвах сироп от ягоди, който леко разредих с вода

Приготвяне:

Първо се приготвят блатовете.
Разделете жълтъците и белтъците в две отделни купи.
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване.
Смесете нишестето с брашното и бакпулвера.
Когато разбиете жълтъците, сложете млякото и пак разбийте.
На етапи прибавяйте и брашното .
Когато сте смесили жълтъците, захарта и брашното е време да се разбият белтъците.
Те се разбиват на сняг.
Внимателно се добавят белтъците към жълтъците и леко се разбърква ,за да може блатът да остане пухкав.
За изпичането на блата използвах тава с махащ се ринг 22 см.
Блатът се пече на 150 градуса до суха клечка.
Кремът се приготвя много лесно.
В подходящ съд сложете млякото,захарта,шоколада и сложете на котлона да заври, за да се стопи шоколадът и захарта.
Смесете двете нишестета и когато млякото заври, сгъстете крема .
Бъркайте, докато получите идеалната гъстота.
Накрая се слага маслото.
Охладете крема добре.
Охладения блат се реже на две.
Вземете ринг за торта, разредете ягодовия сироп по ваш вкус.
Сложете едната основа и я сиропирайте .
Върху блата разпределете нарязан на ситно банан.
Изсипете крема отгоре.
Сложете втория блат,отново се сиропира и се слага останалия крем.
Приберете тортата в хладилника.
Нека престои една нощ.
Следва махането на ринга и украсата на тортата.
Аз използвах ягоди и банан , отгоре ги залях с мед, вместо с желатин.
Весел празник и добър апетит!!!/tedytitova.blogspot.bg
Прочетено: 422 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283774
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334137
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Торта "Ягодова фантазия"

Мнение от Mozo »

Само като я погледнеш и ти се пълни устата със слюнка :mrgreen:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Десерти и тестени ястия”