Пробвах я оттук https://www.dasel.bg/40-our-recipes/98-chabata
Хареса ми че няма чиния с вода във фурната. Получи се великолепна хрупкава коричка, но ми беше малко хляба

та:
Красотата на тази рецепта за хляб е, че не изисква никакво месене на тестото.
Всичко става с помощта на миксер, да, върши работа и обикновен миксер, в случай, че нямате машина за хляб или робот.
Трябват ви:
500г. брашно за хляб
450г. вода с температура около 30гр.
7г суха мая (1 пакетче от по-малките)
15г. (1 ч.л.) сол
3 с.л. зехтин
100гр. зелени маслини (без костилка)
Всичко това се слага в купата на миксера, започва се отначало по-бавно, после въртенето се ускорява. Оставяте да работи около 8-10мин, докато тестото започне да се сгъстява и да покрива перката на миксера.Добавяте на тънка струйка зехтина, и бъркате, докато се поеме от тестото. Зелените маслини се нарязват на ситно и се прибавят към тестото.
Оставяте го да почине, докато си удвои, че дори и утрои обема - може да отнеме два, дори и три часа - зависи от топлината в кухнята. Става на големи мехури. След това тестото се изсипва върху застлана с хартия за печене тава, поръсена обилно с брашно, като се оформят две или три чабати. Оформят се с ръце, пак с много брашно.
Оставят се да втасат още около половин час и се пекат в предварително затоплена до 220гр. фурна, 10-15 минути.