Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле в тесто

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24780
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115275
пол: Мъж

Пиле в тесто

Мнение от шони »

Изображение
Продукти
за 3 порции


3 пилешки бутчета / гърди (по 1 на порция)
сол на вкус
1 к.ч. олио

за тестото:

3 яйца
200 гр. брашно
400 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне
Измийте и почистете пилешките бутчета. Разполовете ги, подсушете ги и ги посолете леко. Ако желаете, може да ги оставите и цели, но ще ви е по-трудно да ги запържите – ще стане, но по-бавно. В тиган с незалепващо дъно сипете олиото и сложете да се загрее на силен огън. Когато замирише наредете месото, с кожата надолу и похлупете с капак, за да не пръска. Нека не е напълно затворен, за да излиза парата – месото трябва добре да се запържи и да добие страхотна коричка. Намалете огъня до среден и оставете да се пържи. След известно време обърнете парчетата месо, да се запържат и от другата страна.

През това време включете фурната да загрява на 200° и си пригответе тестото: В купа разбийте яйцата с половината мляко и солта. Добавете брашното и разбъркайте добре, за да се получи гладко тесто, което разредете с останалото мляко. Тестото е малко по-гъсто от това за палачинки. Така го обясняват навсякъде.

Подправете с черният пипер и поръсете наситнения магданоз и люта чушка. Може да овкусите и с Вегета по желание. Месото трябва вече да е готово. Отстранете го от огъня. В тавичка сипете няколко лъжички мазнина от тигана, в който се е пържило пилешкото и я пъхнете във фурната да се сгорещи. Извадете тавичката и в горещата мазнина изсипете тестото, а върху него подредете парчетата месо. Пъхнете обратно във фурната и печете около половин час. Когато времето изтече, извадете и полейте със сос от разбитото яйце и сметаната, подправен с малко сол. Пъхнете ястието обратно във фурната, но го дигнете на горна скара, под реотана да се запече. Дори и да имате функция горно печене, пак ще е необходимо да доближите тавичката по близо до огъня. Целта е бързо да се запече и да получи златиста коричка, без да се подсушава допълнително основният слой тесто. Отнема 5-10 минутки. Извадете окончателно от фурната, охладете леко и веднага поднесете, топло със богата зелена салата. По време на печенето тестото се надува, но след като излезе от фурната, малко по-късно спада леко. Плюс това бързо стяга и това е причината да се сервира топло./dir.bg
Прочетено: 716 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24780
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115275
пол: Мъж

Re: Пиле в тесто

Мнение от шони »

Правили сме го. Общо взето стаа.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Мнения: 21081
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
Репутация: 11019
пол: Мъж
Местоположение: София

Re: Пиле в тесто

Мнение от MalamiR »

Хмм.. Интересно. :-k
Ще си го запиша в рецептурника и ще го пробвам. :thumbright:

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Потребителски аватар
chereshka88
Доктор
Доктор
Мнения: 5662
Регистриран: вт юли 08, 2014 12:00
Репутация: 6646
пол: Жена
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Пиле в тесто

Мнение от chereshka88 »

Добре изглежда и мисля,че ще е вкусно :mrgreen:
“Oблечени от глава до пети в любов. Това е единствената марка, която никога не излиза от мода!”
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Мнения: 21081
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
Репутация: 11019
пол: Мъж
Местоположение: София

Re: Пиле в тесто

Мнение от MalamiR »

...и засищащо. ;)

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Потребителски аватар
chereshka88
Доктор
Доктор
Мнения: 5662
Регистриран: вт юли 08, 2014 12:00
Репутация: 6646
пол: Жена
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Пиле в тесто

Мнение от chereshka88 »

Да,то с това тесто... даже може да е малко тежко...ама може да се наблегне на пиленцето :p
“Oблечени от глава до пети в любов. Това е единствената марка, която никога не излиза от мода!”
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Мнения: 21081
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
Репутация: 11019
пол: Мъж
Местоположение: София

Re: Пиле в тесто

Мнение от MalamiR »

Записал съм си рецептата и после ще кажа как е. :thumbright:

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24780
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115275
пол: Мъж

Re: Пиле в тесто

Мнение от шони »

Ние днес обядвахме с това ястие, само че жена ми замени пилешките бутчета с пилешко филенце, което нави около парченце кашкавал и топено сирене, хвана го с клечки за зъби по периферията, добави в йенското гъби печурки от буркан и го запече, както е описано. Много вкусно, засищащо, но не и тежко ястие.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Мнения: 21081
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
Репутация: 11019
пол: Мъж
Местоположение: София

Re: Пиле в тесто

Мнение от MalamiR »

шони написа:Ние днес обядвахме с това ястие, само че жена ми замени пилешките бутчета с пилешко филенце, което нави около парченце кашкавал и топено сирене, хвана го с клечки за зъби по периферията, добави в йенското гъби печурки от буркан и го запече, както е описано. Много вкусно, засищащо, но не и тежко ястие.
=P~ =P~ =P~
Довечера ще си го сготвя... Направо ми текнаха лигите...

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с птиче месо”