Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле Марсала

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24766
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115175
пол: Мъж

Пиле Марсала

Мнение от шони »


Изображение

Продукти за две порции:

1 суп. лъж. зехтин
300 гр. пилешко филе
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 големи печурки
150 мл. вино Марсала
120 мл. неподсладена течна сметана
сол и черен пипер

Пилешките филета се начукват леко с дървено чукче и се посоляват със сол и черен пипер.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите се почистват от пънчетата и се нарязват на филии.

Зехтинът се загрява в тефлонов тиган на силен огън. Пилешките филета се запържват по 3 минути от всяка страна. Изваждат се от тигана и се оставят на страна.

В същия тиган се сотират лукът, чесънът и гъбите за 2-3 минути. Връщат се пилешките филета в тигана и се добавя виното. Оставя се да заври. След като поври 1 минута се добавя сметаната. Ястието се посолява със сол и черен пипер. Температурата се намаля и готвенето продължава още 5 минути.Сервира се веднага./kulinarno-joana.com
Изображение

Бон Апети :усмивка1:
Прочетено: 472 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24766
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115175
пол: Мъж

Re: Пиле Марсала

Мнение от шони »

Рецептата не е трудна, всеки може да я изпробва. Както се казва: лесно-бързо-вкусно :)
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с птиче месо”