Продукти за две порции:
1 суп. лъж. зехтин
300 гр. пилешко филе
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 големи печурки
150 мл. вино Марсала
120 мл. неподсладена течна сметана
сол и черен пипер
Пилешките филета се начукват леко с дървено чукче и се посоляват със сол и черен пипер.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите се почистват от пънчетата и се нарязват на филии.
Зехтинът се загрява в тефлонов тиган на силен огън. Пилешките филета се запържват по 3 минути от всяка страна. Изваждат се от тигана и се оставят на страна.
В същия тиган се сотират лукът, чесънът и гъбите за 2-3 минути. Връщат се пилешките филета в тигана и се добавя виното. Оставя се да заври. След като поври 1 минута се добавя сметаната. Ястието се посолява със сол и черен пипер. Температурата се намаля и готвенето продължава още 5 минути.Сервира се веднага./kulinarno-joana.com
Бон Апети
