Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)
Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)
ПОРЦИИ: 6
ПРОДУКТИ:
6 бр. пилешки бутчета
0,500 кг гъби
2,3 бр. пилешки бульон
1 пакетче масло
ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на тава се постила голямо парче фолио така че да има и за покриване. Пилешките бутчета се овалват в натрошените бульони, подреждат се в тавата и се покриват с нарязаните на ивици гъби. Маслото се разпределя на парчета отгоре. Завива се фолиото и краищата се завиват за да се запечата. Пече се на силно 1 час и се отвива за още около 10 минути за да се зачерви. Гарнитура - карт.пюре, ориз или пожелание.
Прочетено: 3687 пъти
ПРОДУКТИ:
6 бр. пилешки бутчета
0,500 кг гъби
2,3 бр. пилешки бульон
1 пакетче масло
ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на тава се постила голямо парче фолио така че да има и за покриване. Пилешките бутчета се овалват в натрошените бульони, подреждат се в тавата и се покриват с нарязаните на ивици гъби. Маслото се разпределя на парчета отгоре. Завива се фолиото и краищата се завиват за да се запечата. Пече се на силно 1 час и се отвива за още около 10 минути за да се зачерви. Гарнитура - карт.пюре, ориз или пожелание.
Аз също обичам да преготвям вкусотийки с пилешко Ето една от рецептите ми
Пиле с ориз по мексикански
Необходими продукти:
1 пиле, 1-2 чаши ориз, 1 зелена чушка, глава лук, 3 домата, 3 скилидки чесън, чаша бяло вино, магданоз, 6 с.л. олио;
Начин на приготвяне:
Пилето се почиства и измива. Подсушава се и посолява. В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи се запържват парчетата пиле, докато добият златист цвят. Изваждат се и в същата мазнина се пържи за 1 мин., нарязан на дребно лук, след това се поставя нарязана на кубчета чушка и се разбърква още 1 мин. Доматите се почистват и нарязват на дребни кубчета и се прибавят в тенджерата. Изсипва се бялото вино, посолява се и се връща пилешкото месо, да се задуши за 10 мин. или, докато се изпари течността. Оризът се сипва в тава за печене, а върху него сместа от тенжерата. След това, в тенджерата се кипват 3 и половина чаши вода и се излива при пилето. Поръсва се с 4-5 зърна черен пипер, нарязан магданоз и се пече на фурна при температура 180С, докато ориза попие водата.
Пиле с ориз по мексикански
Необходими продукти:
1 пиле, 1-2 чаши ориз, 1 зелена чушка, глава лук, 3 домата, 3 скилидки чесън, чаша бяло вино, магданоз, 6 с.л. олио;
Начин на приготвяне:
Пилето се почиства и измива. Подсушава се и посолява. В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи се запържват парчетата пиле, докато добият златист цвят. Изваждат се и в същата мазнина се пържи за 1 мин., нарязан на дребно лук, след това се поставя нарязана на кубчета чушка и се разбърква още 1 мин. Доматите се почистват и нарязват на дребни кубчета и се прибавят в тенджерата. Изсипва се бялото вино, посолява се и се връща пилешкото месо, да се задуши за 10 мин. или, докато се изпари течността. Оризът се сипва в тава за печене, а върху него сместа от тенжерата. След това, в тенджерата се кипват 3 и половина чаши вода и се излива при пилето. Поръсва се с 4-5 зърна черен пипер, нарязан магданоз и се пече на фурна при температура 180С, докато ориза попие водата.
- ivakavlad
- Редовен потребител
- Мнения: 240
- Регистриран: съб авг 11, 2007 12:23
- Репутация: 0
- Местоположение: София
ето малко ядене и от мене
"Лесни и интересни" пилешки дробчета
ПОРЦИИ: 3
ПРОДУКТИ:
400-500 гр. пилешки дробчета
150-200 гр. пресни печурки
50 гр. стафиди
100-150 гр. бекон
1-2 глави кромид лук
50-60 гр. масло
черен пипер
сол на вкус
ако ви се намира 5-6 зърна кардамон/хел/
кубче бульон - каквото имате
ПРИГОТВЯНЕ:
Изкиснете за няколко часа дробчетата във вода или мляко. Нарежете печурките ,лука и бекона на ивици. Поставете всички продукти и подправки в плоска открита тавичка, добавете 100 мл. вода, разбъркайте и запечете при 220 гр за 20-30 мин. Гарнирайте с картофено пюре или варени картофи. Да ви е сладко! Ако случайно ви остане пасирайте става страшен пастет!!!
"Лесни и интересни" пилешки дробчета
ПОРЦИИ: 3
ПРОДУКТИ:
400-500 гр. пилешки дробчета
150-200 гр. пресни печурки
50 гр. стафиди
100-150 гр. бекон
1-2 глави кромид лук
50-60 гр. масло
черен пипер
сол на вкус
ако ви се намира 5-6 зърна кардамон/хел/
кубче бульон - каквото имате
ПРИГОТВЯНЕ:
Изкиснете за няколко часа дробчетата във вода или мляко. Нарежете печурките ,лука и бекона на ивици. Поставете всички продукти и подправки в плоска открита тавичка, добавете 100 мл. вода, разбъркайте и запечете при 220 гр за 20-30 мин. Гарнирайте с картофено пюре или варени картофи. Да ви е сладко! Ако случайно ви остане пасирайте става страшен пастет!!!
идиот съм си по рождение :P
Пиле с киви и стафиди
Продукти:
3 броя киви
8 картофа
3 парчета бяло пилешко месо
2 с. лъжици стафиди
1 с. лъжица зехтин
сол
черен пипер
къри
Приготвяне:
Картофите се почистват, измиват и се сваряват в подсолена вода. след като се сварят се обелват. Заедно с кивито се нарязват на кубчета. Пилешкото месо се нарязва на дребно и се поръсва с къри. В дълбок съд се сипва зехтин и в него се запържват картофите и пилешкото месо. След като придобият златист цвят, се добавят кивито и стафидите. Ястието се пържи още 5 минути.
Продукти:
3 броя киви
8 картофа
3 парчета бяло пилешко месо
2 с. лъжици стафиди
1 с. лъжица зехтин
сол
черен пипер
къри
Приготвяне:
Картофите се почистват, измиват и се сваряват в подсолена вода. след като се сварят се обелват. Заедно с кивито се нарязват на кубчета. Пилешкото месо се нарязва на дребно и се поръсва с къри. В дълбок съд се сипва зехтин и в него се запържват картофите и пилешкото месо. След като придобият златист цвят, се добавят кивито и стафидите. Ястието се пържи още 5 минути.
Пълнено пиле
Продукти:
1 кг пиле
червен пипер
1 глава лук
100 г стерилизирани гъби
1 ч.ч. сварен ориз
1 яйце
магданоз
босилек
сол
черен пипер
3 с.л. олио
Приготвяне:
Пилето се посолява отвън и отвътре и се натрива с червен пипер. Нарязаните лук и гъби се смесват с яйце, сварен ориз, нарязани магданоз и босилек, сол и червен пипер. Пилето се напълва и зашива. Пече се в тавичка с олио при температура 200 градуса около 45 минути. Полива се от време на време със сос.
Продукти:
1 кг пиле
червен пипер
1 глава лук
100 г стерилизирани гъби
1 ч.ч. сварен ориз
1 яйце
магданоз
босилек
сол
черен пипер
3 с.л. олио
Приготвяне:
Пилето се посолява отвън и отвътре и се натрива с червен пипер. Нарязаните лук и гъби се смесват с яйце, сварен ориз, нарязани магданоз и босилек, сол и червен пипер. Пилето се напълва и зашива. Пече се в тавичка с олио при температура 200 градуса около 45 минути. Полива се от време на време със сос.
Пилешки бутчета
Продукти:
5 - 6 бутчета
2 с.л. джинджифил
3 с.л. мед
олио
соев сос
пикантен сос
Приготвяне:
Приготвя се марината от меда, олиото, джинджифила и соевия сос. Бутчетата се накисват в нея за 1 нощ. След като бутчетата се извадят от маринатата към нея се прибавя пикантния сос. Пекат се на скара около 30 минути като няколко пъти се обмазват с маринатата.
Продукти:
5 - 6 бутчета
2 с.л. джинджифил
3 с.л. мед
олио
соев сос
пикантен сос
Приготвяне:
Приготвя се марината от меда, олиото, джинджифила и соевия сос. Бутчетата се накисват в нея за 1 нощ. След като бутчетата се извадят от маринатата към нея се прибавя пикантния сос. Пекат се на скара около 30 минути като няколко пъти се обмазват с маринатата.
Рецепти с пиле
ПИЛЕ, ПЪЛНЕНО С ТРИ ВИДА СИРЕНЕ
Време за подготовка по-малко от 30 мин.
Време за готвене 1 - 2 часа
ПРОДУКТИ:
1 x 1.8 кг пиле
100 г рикота
100 г рокфор
100 г моцарела
1 скилидка чесън
2 дребни лука
100 мл зехтин
резени (дебело нарязани) пушен шарен бекон
няколко клонки кориандър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Поставете в блендер трите вида сирене заедно с кориандъра, чесъна, лука, сол и пипер и миксирайте добре.
2. Внимателно дръпнете кожата от гърдите на пилето с пръстите си, за да направите пространство за пълнежа. Започнете от края на шията и бавно пъхайте сместа със сиренето под кожата. Сгънете кожата обратно в оригиналното и положение.
3. Покрийте пилето с резените бекон, за да не излезе плънката от сиренето по време на печенето.
4. Налейте малко зехтин, поставете върху пилето малки бучици масло и печете във фурната на 180°C един час и 20 минути.
Време за подготовка по-малко от 30 мин.
Време за готвене 1 - 2 часа
ПРОДУКТИ:
1 x 1.8 кг пиле
100 г рикота
100 г рокфор
100 г моцарела
1 скилидка чесън
2 дребни лука
100 мл зехтин
резени (дебело нарязани) пушен шарен бекон
няколко клонки кориандър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Поставете в блендер трите вида сирене заедно с кориандъра, чесъна, лука, сол и пипер и миксирайте добре.
2. Внимателно дръпнете кожата от гърдите на пилето с пръстите си, за да направите пространство за пълнежа. Започнете от края на шията и бавно пъхайте сместа със сиренето под кожата. Сгънете кожата обратно в оригиналното и положение.
3. Покрийте пилето с резените бекон, за да не излезе плънката от сиренето по време на печенето.
4. Налейте малко зехтин, поставете върху пилето малки бучици масло и печете във фурната на 180°C един час и 20 минути.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Вносни яйца и пилешко месо се продават като български: Какъв е произходът на храната ни?
от Mozo » ср яну 03, 2024 12:36 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 19 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср яну 03, 2024 12:36
-
-
-
"Няма да разберат дали не ядат твоето месо": Сигналът на Марин Димитров до Бойко Рашков
от Mozo » вт апр 09, 2024 14:10 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 9 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт апр 09, 2024 14:10
-
-
- 0 Отговори
- 23 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет ное 02, 2023 14:05
-
- 4 Отговори
- 61 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон дек 11, 2023 15:05
-
-
Ще поскъпнат ли още пилешкото месо и яйцата у нас?
от Mozo » вт ное 07, 2023 13:52 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 24 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт ное 07, 2023 13:52
-