Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

qnica
Пристрастéн
Пристрастéн
Мнения: 965
Регистриран: ср юли 04, 2007 14:00
Репутация: 1

Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

Мнение от qnica »

ПОРЦИИ: 6

ПРОДУКТИ:
6 бр. пилешки бутчета
0,500 кг гъби
2,3 бр. пилешки бульон
1 пакетче масло



ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на тава се постила голямо парче фолио така че да има и за покриване. Пилешките бутчета се овалват в натрошените бульони, подреждат се в тавата и се покриват с нарязаните на ивици гъби. Маслото се разпределя на парчета отгоре. Завива се фолиото и краищата се завиват за да се запечата. Пече се на силно 1 час и се отвива за още около 10 минути за да се зачерви. Гарнитура - карт.пюре, ориз или пожелание.
Прочетено: 3687 пъти
МЕЧТА
Регистриран
Мнения: 35
Регистриран: чет авг 09, 2007 16:11
Репутация: 0

Мнение от МЕЧТА »

Аз също обичам да преготвям вкусотийки с пилешко \:D/ Ето една от рецептите ми :smile:
Пиле с ориз по мексикански
Необходими продукти:

1 пиле, 1-2 чаши ориз, 1 зелена чушка, глава лук, 3 домата, 3 скилидки чесън, чаша бяло вино, магданоз, 6 с.л. олио;

Начин на приготвяне:

Пилето се почиства и измива. Подсушава се и посолява. В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи се запържват парчетата пиле, докато добият златист цвят. Изваждат се и в същата мазнина се пържи за 1 мин., нарязан на дребно лук, след това се поставя нарязана на кубчета чушка и се разбърква още 1 мин. Доматите се почистват и нарязват на дребни кубчета и се прибавят в тенджерата. Изсипва се бялото вино, посолява се и се връща пилешкото месо, да се задуши за 10 мин. или, докато се изпари течността. Оризът се сипва в тава за печене, а върху него сместа от тенжерата. След това, в тенджерата се кипват 3 и половина чаши вода и се излива при пилето. Поръсва се с 4-5 зърна черен пипер, нарязан магданоз и се пече на фурна при температура 180С, докато ориза попие водата.
Потребителски аватар
ivakavlad
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 240
Регистриран: съб авг 11, 2007 12:23
Репутация: 0
Местоположение: София

Мнение от ivakavlad »

ето малко ядене и от мене :mrgreen:

"Лесни и интересни" пилешки дробчета
ПОРЦИИ: 3

ПРОДУКТИ:
400-500 гр. пилешки дробчета
150-200 гр. пресни печурки
50 гр. стафиди
100-150 гр. бекон
1-2 глави кромид лук
50-60 гр. масло
черен пипер
сол на вкус
ако ви се намира 5-6 зърна кардамон/хел/
кубче бульон - каквото имате

ПРИГОТВЯНЕ:
Изкиснете за няколко часа дробчетата във вода или мляко. Нарежете печурките ,лука и бекона на ивици. Поставете всички продукти и подправки в плоска открита тавичка, добавете 100 мл. вода, разбъркайте и запечете при 220 гр за 20-30 мин. Гарнирайте с картофено пюре или варени картофи. Да ви е сладко! Ако случайно ви остане пасирайте става страшен пастет!!!
идиот съм си по рождение :P
Потребителски аватар
ivakavlad
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 240
Регистриран: съб авг 11, 2007 12:23
Репутация: 0
Местоположение: София

Мнение от ivakavlad »

има малка разлика в вкуса ама почти не се забелязва,а защо се накисват незнам
идиот съм си по рождение :P
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Пиле с киви и стафиди

Продукти:
3 броя киви
8 картофа
3 парчета бяло пилешко месо
2 с. лъжици стафиди
1 с. лъжица зехтин
сол
черен пипер
къри

Приготвяне:
Картофите се почистват, измиват и се сваряват в подсолена вода. след като се сварят се обелват. Заедно с кивито се нарязват на кубчета. Пилешкото месо се нарязва на дребно и се поръсва с къри. В дълбок съд се сипва зехтин и в него се запържват картофите и пилешкото месо. След като придобият златист цвят, се добавят кивито и стафидите. Ястието се пържи още 5 минути.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284062
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334973
Местоположение: Somewhere In Time

Мнение от Mozo »

Доста екзотично :razz: .
Изображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

mozo написа:Доста екзотично :razz: .
Ммммного!
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Може с портокал, може с ананас.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Аз много го обичам, както и всички други плодове. Плодоман съм :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284062
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334973
Местоположение: Somewhere In Time

Мнение от Mozo »

И диви ягоди.
Изображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

и диви сливи.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Пилешки гърди на скара

Продукти:
Пилешки гърди
горчица
бекон
фолио

Приготвяне:
Намазваме пилешките гърди с горчица. Увиваме около тях бекона. Завиваме във фолиото. Печем 15-20 минути на скара.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Пълнено пиле

Продукти:
1 кг пиле
червен пипер
1 глава лук
100 г стерилизирани гъби
1 ч.ч. сварен ориз
1 яйце
магданоз
босилек
сол
черен пипер
3 с.л. олио

Приготвяне:
Пилето се посолява отвън и отвътре и се натрива с червен пипер. Нарязаните лук и гъби се смесват с яйце, сварен ориз, нарязани магданоз и босилек, сол и червен пипер. Пилето се напълва и зашива. Пече се в тавичка с олио при температура 200 градуса около 45 минути. Полива се от време на време със сос.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Мнение от Rebba »

Пилешки бутчета

Продукти:
5 - 6 бутчета
2 с.л. джинджифил
3 с.л. мед
олио
соев сос
пикантен сос

Приготвяне:
Приготвя се марината от меда, олиото, джинджифила и соевия сос. Бутчетата се накисват в нея за 1 нощ. След като бутчетата се извадят от маринатата към нея се прибавя пикантния сос. Пекат се на скара около 30 минути като няколко пъти се обмазват с маринатата.
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Рецепти с пиле

Мнение от Rebba »

ПИЛЕ, ПЪЛНЕНО С ТРИ ВИДА СИРЕНЕ



Време за подготовка по-малко от 30 мин.
Време за готвене 1 - 2 часа


ПРОДУКТИ:
1 x 1.8 кг пиле
100 г рикота
100 г рокфор
100 г моцарела
1 скилидка чесън
2 дребни лука
100 мл зехтин
резени (дебело нарязани) пушен шарен бекон
няколко клонки кориандър


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Поставете в блендер трите вида сирене заедно с кориандъра, чесъна, лука, сол и пипер и миксирайте добре.
2. Внимателно дръпнете кожата от гърдите на пилето с пръстите си, за да направите пространство за пълнежа. Започнете от края на шията и бавно пъхайте сместа със сиренето под кожата. Сгънете кожата обратно в оригиналното и положение.
3. Покрийте пилето с резените бекон, за да не излезе плънката от сиренето по време на печенето.
4. Налейте малко зехтин, поставете върху пилето малки бучици масло и печете във фурната на 180°C един час и 20 минути.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с птиче месо”