Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Re: Рецепти с пиле

Мнение от Rebba »

ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА СЪС СОС ОТ КАЙСИИ



/за 4 порции/

Време за подготовка по-малко от 30 мин.
Време за готвене 10 - 30 мин.


ПРОДУКТИ:
450 г пилешки гърди, без кожа, нарязани на 1 см кубчета
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. джинджифил
90 мл (6 с.л.) нискомаслено кисело мляко
2 ч.л. къри
1 с.л. лимонов сок

Сос:
411 г кутия кайсии /половинки/ в натурален сок, отцедени
200мл нискомаслено кисело мляко

Салата:
1 среден лук, дребно нарязан
краставица, дребно нарязана
1 среден домат, дребно нарязан


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Поставете пилето в купа. Смесете чесъна, джинджифила, киселото мляко, кърито и лимоновия сок. Излейте върху пилешките кубчета и разбъркайте добре, за да се покрият изцяло.
2. Загрейте предварително грила на средна степен. Нанижете пилето на осем малки шишчета и поставете върху грила. Останалата смес с млякото оставете в купата.
3. Намажете пилето с млечната смес и печете 6-7 минути. Обърнете шишчетата, намажете отново и продължете печенето още 6-7 минути, докато стане готово.
4. Междувременно, пригответе соса като поставите кайсиите и киселото мляко в блендер или намачкайте кайсиите с вилица и ги смесете с киселото мляко.
5. За салатата, смесете продуктите в купа.
6. Поднесете със соса и салатата.
Прочетено: 3691 пъти
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Re: Рецепти с пиле

Мнение от Rebba »

ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА СЪС СОС ОТ КАШУ



Време за подготовка по-малко от 30 мин.
Време за готвене 10 - 30 мин.


ПРОДУКТИ:
1 парче крокодилско филе или 2 големи пилешки гърди
сол и прясно смлян черен пипер

За маринатата:
лимон, само сока
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, смачкана
1-2 с.л. соев сос

За соса:
2 с.л. фъстъчено масло
110 г несолени ядки кашу, натрошени
1 лимон, само сока
половин кутийка кокосово мляко
свежо чили, нарязано, за вкус
няколко капки соев сос
палмова захар или сурова захар, за вкус (по желание)
приблизително 8-12 бамбукови шишчета


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Накиснете бамбуковите шишчета в студена вода за 10 минути, за да не изгорят.
2. Подправете крокодилското или пилешкото обилно със сол и прясно смлян черен пипер. Нарежете на парчета около 1cm x 2cm .
3. Смесете съставките за маринатата и мариновайте крокодилските или пилешки парчета за половин час или ако е възможно повече.
4. За да направите соса, смесете всички съставки в малка тенджерка, като добавите соев сос за вкус. Добавете малко палмова захар или сурова захар, за да подсладите ако е необходимо.
5. Оставете да заври съвсем леко за пет минути.
6. Загрейте предварително барбекюто или грила, докато станат много горещи.
6. Нанижете две или три парчета от маринованото крокодилско или пилешко месо на всяко шишче и го поставете върху барбекюто или грила.
7. Печете няколко минути от всяка страна, докато стане златисто, като внимавате да не прегорите.
8. Поднесете шишчетата с горещия сос.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Re: Рецепти с пиле

Мнение от Rebba »

ПИЛЕ, ОБВИТО В БЕКОН

/за 1 порция/

Време за подготовка по-малко от 30 мин.
Време за готвене 10 - 30 мин.


ПРОДУКТИ:
1 пилешки гърди
няколко листа босилек
55 г моцарела
1 резен бекон
малко зехтин

За гарнитура:
1 с.л. зехтин
голяма бучка масло
червена зелка


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Загрейте предварително фурната до 220°C.
2. Направете разрез надолу отстрани на пилешките гърди, за да оформите джоб.
3. Напъхайте босилека и моцарелата в пилето и след това внимателно завийте в бекона. Намажете пилето с малко зехтин.
4. Загрейте тефлонов тиган и изпържете пилето за 2-3 минути от всяка страна, за да се запечата.
5. Прехвърлете във фурната и печете 12-15 минути, или докато е напълно готово.
6. Междувременно, леко загрейте зехтина и маслото в тиган и сотирайте червеното зеле за 4-5 минути, или докато омекне.
7. Извадете пилето от фурната. Сипете сотираното зеле в чиния и сложете пилето отгоре.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Потребителски аватар
Rebba
Академик
Академик
Мнения: 7119
Регистриран: чет авг 09, 2007 19:00
Репутация: 151
пол: Жена
Контакти:

Re: Рецепти с пиле

Мнение от Rebba »

Пиле паприкаш

Продукти:
1 пиле
150 мл. течна сметана
300 г. домати
200 г. пресни печурки
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава кромид лук
4 с. л. олио
2-3 с. л. червен пипер
1 ч. л. сух естрагон

Начин на приготвяне:
Чушките се нарязват на тънки лентички, лукът - наситно.
Лукът се сотира за 2-3 минути в тенджера със сгорещено олио, прибавят се чушките и след още няколко минути се налива малко вода.
Запържените зеленчуци се овкусяват с червен пипер и се разбъркват. Добавят се печурките (цели) и се оставя да къкри на слаб огън около 10 минути.
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява и месото се нарязва на кубчета.
Месото се сипва в тенджерата и се долива още малко вода.
Ястието се посолява и се оставя да къкри 10-15 минути.
След това се прибавят обелените, почистени от семето и нарязани на малки кубчета домати.
Ястието се подправя с естрагон, залива се със сметаната и се оставя на огъня още около 10 минути.
Милиони хора желаят безсмъртие,а не знаят какво да правят в дъждовния неделен ден.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
liliya-leyla
Регистриран
Мнения: 1
Регистриран: чет ное 29, 2007 18:29
Репутация: 0

Re: Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

Мнение от liliya-leyla »

:joker: ето ви моята любима рецепта-вземате глава лук,1ч.ориз,шепа царевица,шепа грах,един морков нарязан на малки кубчета и задушавате всичко.Пилешки гърди нарязвате на ивици слагате ги в една тавичка,прибавяте соев сос и вино,запичате ги за малко след което добавяте към тях ориза и другите неща.Разбърквате,добавяте вегета и щипка куркума и във фурната обратно.Да ви е сладко
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284163
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 335243
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

Мнение от Mozo »

Мерси :thumbleft: .
Изображение
Потребителски аватар
pandachina
Почетен член
Почетен член
Мнения: 2548
Регистриран: вт яну 25, 2011 10:48
Репутация: 857
пол: Жена

Re: Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

Мнение от pandachina »

Пиле със зеленчуци

Продуктите тук са на око, според предпочитанията на готвача за количеството на всеки продукт.

Необходими продукти:
пилешки гърди, нарязани на ивици или на кубчета
лук, нарязан на полумесеци
чушки, нарязани на ивици. Ако имате различни цветове, най-добре - радва окото и дразни небцето само при вида си.
царевица от консерва
грах от консерва
моркови, нарязани на по-тънки ивици
пресни домати, нарязани на ситно (обелени) или домати от консрева, може и доматен сос
тиквички
соев сос
сол
мазнина за готвене

Запържва се пилешкото месо и се отстранява от тигана. В мазнината от пилето се слагат най-напред морковите, защото омекват най-бавно. После се добавят лукът, чушките, тиквичките. Позапържват се и се добавят грахта и царевицата (защото са от консерва, се добавят най-накрая. Ако имате замразена или прясна грах, трябва да я сложите по-рано, но никога не съм употребявала такава и не мога да кажа точно на кой етап от готвенето). Слагат се доматите и се добавя отново вече изпърженото пилешко месо. Позапържва се всичко заедно още няколко минути и се слагат подправки - соев сос, сол, ако искате някаква зелена подправка (аз лично не обичам магданоз и други подобни, но всичко е въпрос на вкус). След още няколко минути се сваля от котлона. Работи се на умерена температура, нито много слаба, нито много висока.

Същото ястие съм го приготвяла с пилешки дробчета вместо с месо. Естествено всички се досещате, че пилешкото месо и дробчетата може да бъдат заменени с друг вид месо по желание.

Става много бързо и вкусно. :)
Изображение

[blink]"Когато започнеш да правиш компромиси със своите ценности заради хората около теб, значи е време да смениш хората".[/blink]
nawel
Начинаещ
Мнения: 93
Регистриран: вт юни 07, 2011 23:43
Репутация: 40
пол: Жена

Re: Рецепти за пилешко месо, опитайте,няма да съжалявате:)

Мнение от nawel »

Пиле по Марокански
1/2 пакетче масло
обезкостени маслини

1 пиле

1л. джинджифил
1л. черен пипер
шафран
сол на вкус
около 300 гр магданоз нарязан на много ситно
4-5 скилидки чесън нарязани на много ситно
около 2 лъжици кастъргана кора от лимон или нарязана също много на ситно
и сък от лимон около 1 суп. лъжица

Пилето се почиства добре след което се маже с предварително смесените горепосочени подправки и лимона .
Слага се в по дълбок съд в който предварително леко сме загрели зехтин или олио .
Оставяме да се задуши след което добавяме вода докато го покрие и оставяме да къкри .
Междувремено взимаме маслото и го смесваме с малко шафран за цвят .
Пилето не се пипа до готовност , проверяваме с дървено шишче и ако влиза свободно от единия до другия край значи е за вадене .
Намазваме го с маслото и слагаме в нагорещена фурна да се запече .
Ако е останало още много от соса оставяме да ври докато на дъното на тенджерата не остане около сантим и половина два сос към който добавяме около 250 гр маслини без костилки.
Готовото запечено пиле слагаме в голяма чиния и от страни на него изсипваме соса .
Да ви е сладко !
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с птиче месо”