пилешко месо - 400 г
чушки - 2 зелени и 2 червени пиперки
лук - 2 глави, средни
моркови - 2 броя
кашкавал - 150 г
магданоз - 1/2 връзка
сол - на вкус
захар - 1 с.л.
вино - 1 ч.ч. бяло
черен пипер
олио - 5 с.л.
магданоз - накълцан за поръсване
Приготвяне на Пилешко в гювечета
Нарежете пилешкото на късове, овкусете го със сол и черен пипер и го запържете в олиото. Щом си смени цвета, добавете нарязания на полумесеци лук, моркови - на кръгчета и задушавайте, докато омекне. Добавете виното и изчакайте да се поизпари, като разбърквате. Сипете захарта и карамелизирайте леко.
Нарежете чушките на лентички. Разпределете лука и пилето в гювечета, в които предварително сте сложили по парче кашкавал. Отгоре прибавете от чушките и леко разбъркайте. Поръсете с черен пипер и сол, похлупете и сложете да се пече за 20 минути в предварително загрята умерена фурна.
Източник:ezine.bg