Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле плакия

Нова тема Отговори
india
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 179
Регистриран: вт сеп 08, 2009 12:16
Репутация: 73
пол: Жена
Местоположение: София

Пиле плакия

Мнение от india »

Продукти: 1 по-едро пиле, 3-4 моркова, 2 глави чесън, 7-8 глави по -едър лук, 1 глава целина, 5-6 домата / 2 супени лъжици доматено пюре/, 1 чаена чаша червено вино, 2 кафени чаши олио, 2 супени лъжици брашно, 1 връзка магданоз, 3-4 дафинови листа, 10-15 зърна черен пипер, 1 лимон, сол на вкус.
Приготвяне: Нарязаното на парчета пиле се слага в дълбока тенджера и се залива с вода, посолява се и се вари на слаб огън.След като са минали 15-20 минути, се слагат целината и морковите, нарязани на малки кубчета.След още 10 минути се прибавят лукът, който сме нарязали на филийки, изчистеният чесън, дафиновите листа и черният пипер.Когато пилето е полуготово, се залива с олиото, виното, размитото в студена вода брашно и доматеното пюре.В тавичка изсипваме цялата смес, поръсваме със ситно нарязания магданоз, покриваме с нарязания на филийки лимон и печем на умерена фурна 15-20 минути.
Прочетено: 1084 пъти
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с птиче месо”