Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле с дюли

Нова тема Отговори
india
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 179
Регистриран: вт сеп 08, 2009 12:16
Репутация: 73
пол: Жена
Местоположение: София

Пиле с дюли

Мнение от india »

Продукти: 4 пилешки бутчета, около 500 г дюли, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 кафена чашко червен пипер или 1 чаена чаша настъргани домати, 3-4 глави лук, около 65 г масло, сол, черен пипер, лимонов сок, 1/2 лъжичка стрит босилек.
гарнитура: картофено пюре, 1 чаена чаша бяло вино.
Приготвяне: Дюлите се избърсват от мъха и се измиват добре.Нарязват се на резени и се сваряват 5-10 минути.Изваждат се с решетъчна лъжица /внимава се да не се разкъсат/.Бутчетата се варят в подсолена вода.Отцеждат се и се поръсват със сол, черен и червен пипер.Намазват се с лимонов сок.Престояват на студено 10-15 минути.В йенска тенджера се разтопява маслото.Слага се лукът, нарязан на филийки и разтвореното в малко газирана вода доматено пюре.Задушава се 10-15 минути.Отгоре се подреждат бутчетата, а върху тях - дюлевите резенчета.Ако е необходимо, се сипва 1 чаша бяло вино.Похлупва се и се пече в умерена фурна.Поръсва се с босилек.Във всяка чиния се сервира по 1 бутче, резенчета от дюлите, шприцоват се розички от картофено пюре и се полива със сос от печенето.
Прочетено: 1280 пъти
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с птиче месо”