Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле в патладжани

Нова тема Отговори
india
Редовен потребител
Редовен потребител
Мнения: 179
Регистриран: вт сеп 08, 2009 12:16
Репутация: 73
пол: Жена
Местоположение: София

Пиле в патладжани

Мнение от india »

Продукти за 6 порции: 6 по-едри патладжана, 6 еднакви по големина пилешки бутчета или бяло месо, 2 глави лук, 5 по-едри домата,1/2 връзка ситно нарязан магданоз, по 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер, счкан джинджифил и розмарин, сол на вкус, 5 супени лъжици зехтин или олио, 1 чаена чаша доматен сок, 1/2 чаена чаша вино, 7-8 зърна черен пипер, 1/2 чаена лъжичка захар, 1 глава чесън.
Приготвяне: Парчетата месо се овалват в сместа от магданоза и подправките и се оставят на хладно.Почистените патладжани се издълбават, посоляват и оставят изправени за 30 минути.Отлива се черната им вода, измиват се и се подсушават.Вътрешността им се нарязва наситно и леко се посолява.Патладжаните се запържват в 3-4 супени лъжици зехтин и се изваждат.В същата мазнина се долива останалият зехтин, слага се ситно нарязаният лук и се задушава.Прибавя се вътрешността на патладжаните, накрая - нарязаните 4 обелени домата.Когато се изпари водата, се свалят от котлона.Във всеки патладжан се слага по 1-2 супени лъжици от тази смес, напъхва се по 1 парче месо с подправките, отгоре се разпределя останалата доматена смес.От 2 обелени домата се нарязват по 3 кръга и с тях се запушва всеки патладжан.Подреждат се в тавичка леко полегнали, налива се доматеният сос и 1/2 чаена чаша вода, виното, добавят се зърната черен пипер и захарта.Тавичката плътно се затваря с фолио или капак.Ястието се пече 20 минути в силна фурна, след това се отваря, патладжаните се обръщат, при нужда се добавя още вода и тавата отново се покрива с фолиото.Пече се още 60 минути на 150 градуса и специалитетът е готов.Полученият сос от ястието се подправя със счукания чесън.
Прочетено: 325 пъти
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с птиче месо”