Продукти:
1 кокошка около 1.500 кг
зеле 1 кг
булгър (ориз) 200 г (1 чаена чаша)
дреболиите от кокошката
мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша)
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
джоджен
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Кокошката се почиства, измива се и се посолява. В част от мазнината се задушава зелето, нарязано на ситно, а след това се прибавят булгурът и дреболиите. Сместа се разбърква с червения пипер и ситно нарязания джоджен, залива се с малко топла вода и се вари 10 минути. С тази смес се пълни кокошката. Отворът се зашива с конец и кокошката се слага в тавичка, в която е изсипана останалата част от мазнината и малко вода. Пече се до готовност
kulinar-bg.com
Прочетено: 330 пъти
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Пиле пълнено с булгур и зеле
- fetus
- Почетен член
- Мнения: 1901
- Регистриран: вт ное 13, 2007 16:49
- Репутация: 612
- пол: Жена
- Местоположение: София- до пълният контейнер
Re: Пиле пълнено с булгур и зеле



Когато имаш златни ръце ,не е от значение къде са завряни. Приятели са тези, които не ти позволяват да правиш глупостите сам...
