Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пълнени чушки с пилешко

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24780
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115275
пол: Мъж

Пълнени чушки с пилешко

Мнение от шони »

Изображение

Необходими продукти:

6-8 пиперки (чушки) за пълнене
около 400- 500 гр обезкостени пилешки пържолки от бут (или пилешко филе без кожа)
2 домата (среден размер)
4-5 гъби печурки
2 скилидки чесън
1 малка глава лук ( или 2-3 стръка пресен лук)
1-2 с.л. сос "Уорчестър"
1-2 ч.л. горчица
1 равна ч.л. червен пипер; черен пипер и сол на вкус, 1-2 щипки чубрица, 1-2 щипки сух босилек, няколко стръка магданоз, 3 с.л. зехтин за готвене (или олио), за запичане: кашкавал

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете пиперките (чушките). Разполовете ги внимателно по дължина и отстранете семките. Подредете половинките чушки в тавичка. Нарежете пилешкото месо на по-малки хапки и го сложете в купа. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги прибавете при месото. Добавете ситно нарязания магданоз, горчицата, червения и черния пипер, сол на вкус, чубрицата, босилека и соса "Уорчестър". Разбъркайте добре. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение (или капак) и оставете в хладилника за 30 минути. Почистете и нарежете гъбите. Нарежете доматите първо на колелца и после колелцата на полумесеци. Загрейте зехтина (олиото), изсипете съдържанието на купата, рибавете гъбите и задушете на среден огън, като разбърквате отвреме навреме за около 15 минути. Отстранете от огъня. С така приготвеното пилешко месо, напълнете пиперките (чушките), като между пилешките хапки поставяте и тънки резенки домат. Сипете във всяка от ладийките и от соса получен при задушаването на месото. Налейте на дъното на тавичката съвсем малко вода и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Малко преди да са напълно готови, покрийте ладийките с резенчета кашкавал и допечете./ Actualno.com
Прочетено: 454 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с птиче месо”