Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле със зеленчуци по китайски

Нова тема Отговори
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58101
пол: Жена

Пиле със зеленчуци по китайски

Мнение от Kotkata68 »


Изображение

Пиле със зеленчуци по китайски

Необходими Продукти
  • пилешко месо - 600 г пилешко филе
    черен пипер - 1 к.л. млян
    оризов оцет - 1 с.л.
    мед - 2 с.л.
    царевично нишесте - 1 с.л.
    соев сос - 50 мл
    зехтин - 30 мл
    чесън - 2 скилидки стар
    печурки - 50 г гъби
    моркови - 2 бр.
    чушки - 2 бр. червени
    чушки - 1 бр. жълти + 1 бр. зелена
    тиквички - 1 бр.
    лук - 2 глави червен
Приготвяне на Пиле със зеленчуци по китайски

В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.
След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.
По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.
Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки.

От Сия Рибагина
Помощник Готвач
Източник: gotvach.bg
Прочетено: 535 пъти

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
MalamiR
Металист
Металист
Мнения: 21081
Регистриран: нед мар 15, 2009 17:28
Репутация: 11019
пол: Мъж
Местоположение: София

Re: Пиле със зеленчуци по китайски

Мнение от MalamiR »

Поне веднъж седмично си го правя. Нямам уок, ама имам по-дълбок тиган, където всичко става много добре. :thumbright:

Най-добре си е да имаш уок и газов котлон. Тогава ще може и пържен ориз да си правя. За там вече трябва високата температура на газовия котлон и дълбочината и големината на уока. :усмивка1:

Throw me to the wolves and I will return leading the pack!

Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с птиче месо”