Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Талиатели с гъби и пиле

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
nikitta
Академик
Академик
Мнения: 8800
Регистриран: чет мар 19, 2009 22:58
Репутация: 1621
пол: Жена

Талиатели с гъби и пиле

Мнение от nikitta »

Изображение
Продукти:

400 г талиатели
сол
млян черен пипер
5 супени лъжици зехтин
3 глави кромид лук
400 г гъби
мащерка
розмарин
1 скилидка чесън
50 г бекон
1 чаена чаша пилешки бульон
приготвен от 1 кубче “Галина Бланка”
200 г сметана
200 г пуешко или пилешко филе
3 супени лъжици настърган пармезан или кашкавал

Приготвяне:

В посолена вода сваряваме талиателите с 2 с. л. зехтин. Отцеждаме ги. В 2 с. л. зехтин задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме изчистените и измити гъби, нарязани на дребно, мащерката, розмарина, счукания чесън и нарязания на кубчета бекон. Задушаваме 5-7 минути. Прибавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на слаб огън 10 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната.
Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме нарязаното на малки парченца филе около 3 минути. Добавяме го към гъбения сос.

Изсипваме талиателите в голяма купа от огнеупорен материал, заливаме с гъбения сос и поръсваме с настърган пармезан или кашкавал. Поставяме в предварително загрята (200° C) фурна и печем до получаване на златиста коричка.



az-jenata.com
Прочетено: 758 пъти
Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.
Изображение

Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с птиче месо”