Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Нова тема Отговори
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от user12 »

Здравейте, имам предизвикателство да направя пилешка пържола от бут със сотирани зеленчуци. За сотирането на зеленчуците Ок, но пилето как да го обработя? На фурна, тиган? Моля за съвети
Последна промяна от user12 на ср дек 25, 2019 19:47, променено общо 1 път.
Прочетено: 596 пъти
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сортирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

Като ти прочетох заглавието на темата бая ме озадачи :evil4:
Пилешките пържоли от бут се продават направени. Ти имаш цяло пиле ли или цяло бутче? Не ми стана ясно. Та кое е от двете?
Може и на фурна, може и на тиган. По-вкусно е на тиган, но преди това го овкуси и остави известно време да поседи с подправките, за да е по-апетитно. Независимо дали ще е във фурната или в тигана :mrgreen:
Та кажи кое те затруднява, за да помагаме :)
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Re: Плешка пържола със сортирани зеленчуци

Мнение от user12 »

Как точно да процедирам с пилето. Нямам цяло пиле, а по скоро пържоли те от бут. В началото затруднението ми идваше от това как да ги приготвя заедно със зеленчуците, но ще ги приготвям отделно. Мисля си дали няма да е по-лесно пилешката пържола да я направя на фурна с Маги плик чета, примерно. Зеленчуците те са си отделно като гарнитура. Но и за тях, ще може някой съвет. До сега сортирани зеленчуци не съм правил, но видях в Интернет за какво става въпрос. Идеята е, че имам това месо и трябва да го обработят по някакъв начин
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сортирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

Овкуси ли ги предварително?
Сол, черен пипер, мащерка/чубрица, мазнина и така известно време. След това мяташ във фурната с фолио отгоре за 10 мин., после 5 без фолиото, за да се позапекат и си готов с мръФката :)
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Re: Плешка пържола със сортирани зеленчуци

Мнение от user12 »

В момента са във фризера. За утре ще ги правя. А какъв е варианта, ако искам да са на тиган?
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сортирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

Пак ги овкусяваш. Ако ще са във фурна използваш "мокра" марината > черен пипер, малко сол, чубрица, соев сос и олио/зехтин. Много добре става ако сложиш към подправките и половин ч.л. горчица. Печеш на около 200* градуса 10-12 мин под фолио. След това още 2-3 мин без него за да се позапекат.
Ако са на тиган: "сухо" овкусяване > сол, черен пипер, малко чубрица, млян кимион, червен сладък и лют пипер. За тигана: мазнината да е силно нагорещена и внимавай като ги слагаш да не се изпръскаш, че боли :p

ПП. След като са утре и са още във фризера ги извади тази вечер, за да се отпуснат на стайна температура (не размразяване в миквълновата-стават жилави после.). Пилешките бутпържоли НЕ се чукат!
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от user12 »

Мерси много! А за сотирането на зеленчуците какво може да ми кажеш
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

user12 написа:
ср дек 25, 2019 19:55
Мерси много! А за сотирането на зеленчуците какво може да ми кажеш
Зависи за какви зеленчуци става дума. Изброй какво се решил и ще го мислим :)
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от user12 »

Утре ще ги купувам :lol: така, че давай предложения
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

Баси, де да знам какво обичате :roll: Ако имаш уок можеш да нарежеш моркови, тиквички, син домат и да ги задушиш (сотираш)=https://gotvach.bg/tips/a-380-%D0%9A%D0 ... 0%BD%D0%B5?
И това като инфо:
https://gotvach.bg/n5-28153-%D0%A1%D0%B ... 1%86%D0%B8
Това като общо инфо.
Другото е същите зеленчуци да ги пекнеш на силно загрята скара или оребрен тиган. Не се слага мазнина, а те са овалват в малко мазнина и така се пекат. Да станат на ивици от скарата или ребрата на тигана.
Само се осоляват леко и се намазняват. Нямат нужда от подправки.
Отделно можеш към тях да направиш купичка кис.мляко с чесън, сол, копър и зехтин - да се топят в разядката.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

Какво стана с вечерята? Получили се ОК месото и зеленчуците?
Как ги приготви?
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от user12 »

Привет, Мишле! Всичко направих на фурна. В последния момент ми сервираха, че искат картофи и реших да го направя по лесния начин :D
Пилето го направих в марината, както ми каза. Малко съм прекалил със черния пипер :lol: , но така стана по пикантно. Намазах си тавата с мазнина малко вода и после сложих пилешките паржоли. След това отгоре сложих - картофи, морков, чушка, лук... И в загрятата фурна. Не знам защо на месцето му трябваше около час и половина o_0, но се получи добре. Странното е, че отвън изглежда е да малко сухо, но като го разчупиш/разкъсаш отвътре си е червеникато. Не е алангле. Дали защото е пържола? Мислям, че мога да намеря снимки.

Иначе за сотирането четох, че е добре да е на тиган или съд, който не е със незалепващо дъно. Ама това ще го пробвам друг път :p
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Мнения: 12951
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Репутация: 61780
пол: Жена
Контакти:

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от Mouse »

Браво :clap: :clap:
Интересно ми е как едновременно са станали пържолите и зеленчуците, но може би защото са пилешки и им е трябвало по-малко време (колкото на зеленчуците). Когато правиш така на бързо и общо > слагай мръФката първо, да се позапече и тогава зеленчуците, защото на тях им трябва по-малко време.

А ако искаш да ги изненадаш приятелите ти някога - направи им картофи ала Джейми Оливър: обели ги, нарежи ги, свари ги малко преди готовност със сол, изцеди и след това запечи във фурната с мазнита (олио, зехтин, масло). Принципно най-вкусно става когато смесиш олио и масло. Като ги опитат ще те заобичат още повече .... ама ще ти се наложи да готвиш и по-често :mrgreen: :mrgreen: :) :)
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
user12
Ентусиаст
Ентусиаст
Мнения: 588
Регистриран: пон май 20, 2019 20:55
Репутация: 2350
пол: Мъж

Re: Плешка пържола със сотирани зеленчуци

Мнение от user12 »

За зеленчуците много се чудих, защото покриха изцяло мръвката и тя остана отдолу (обичам картофи и сложих малко повече). Чудех се дали ще се изпече добре месото. Картофите и другите станаха малко преди мръвката. Та накрая е сложих най-отгоре и пуснах фурната само отгоре да пече.
Това за картофите ще го пробвам, като един картофаджия :D
Watch the footsteps, but never follow
If you want to live tomorrow
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с птиче месо”