Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Хайдушки калпак

/свинско, телешко, агнешко, дивеч/
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24851
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115935
пол: Мъж

Хайдушки калпак

Мнение от шони »


Изображение

Необходими продукти:

100 гр.кашкавал

2 щипка сол

250 млвода

20 гр.мая

400 гр.брашно тип 500

50 мл. соев сос

100 мл. олио

2 с.л.червен пипер

3 с.л.вегета

400 гр.гъби

2 бр.червени чушки

3 гл.лук кромид стар

1 кг. свинско месо

Изображение

Начин на приготвяне

1. Месото нарежете на малки парченца. Нарежете зеленчуците и ги прибавете към месото. Добавете вегетата, червения пипер и соевия сос. Всичко се разбърква добре и се изпържва.

2. Докато стане готово, можем да си замесем тестото. Оставяме го да втаса.

3. След като вече е втасало, го разстиламе върху кръгла, средна на големина тавичка, като покриваме и стените на тавата.

4. Изсипваме вече готовото месо и настъргваме кашкавал отгоре. Печем в предварително загрята фурна.

Рецепта: Ивелина Попова

Приятен апетит :)
Източник: actualno.com
Прочетено: 451 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с месо”