Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пържоли с пикантна плънка

/свинско, телешко, агнешко, дивеч/
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Пържоли с пикантна плънка

Мнение от шони »


Изображение

Необходими продукти за 2 порции

- 2 свински котлета
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. масло

За пикантната плънка:

- 50 мл зехтин
- 1 глава лук
- 1 стрък селъри
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 100-150 мл вода
- кубче пилешки бульон
- ½ чаша галета
- 1/2 чаша сушени червени боровинки
- щипка естрагон
- ½ връзка магданоз
- настърганата кора на 1 портокал

Начин на приготвяне:

Разрежете котлетите така, че да се получат джобчета. Овкусете със сол и пипер.

Сложете на котлона да загрява тиган с малко зехтин, запържете лука и селърито. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете ги в голяма купа. Добавете боровинките, галетата, естрагона, магданоза, портокаловата кора.

В същия тиган сипете 100-150 мл вода, върнете го на котлона. Стрийте бульончето. Щом течността редуцира наполовина, я изсипете при плънката. Разбъркайте добре. Оставете да престои 5-10 мин.

Напълнете пържолите, запържете ги в малко зехтин, да се запечатат.

Намажете тавичка с масло. Ако ви остане от плънката, изсипете я в тавата. Сложете пържолите, намажете ги обилно с масло и приберете във фурната за 7-8 мин./actualno.com
Прочетено: 469 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24788
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115355
пол: Мъж

Re: Пържоли с пикантна плънка

Мнение от шони »

Според мен става за основно ястие за празнична вечеря, стига човек да не е традиционалист по отношение на вкусовете и да обича предизвикателствата. Успех! :) :) :)
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Пържоли с пикантна плънка

Мнение от kakavida »

Красиво, ама отде тия боровинки :lol:
Мръвката си е мръвка, това е традиция! :)
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с месо”