Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Пържоли с пикантна плънка
Пържоли с пикантна плънка
Необходими продукти за 2 порции
- 2 свински котлета
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. зехтин
- 2 с.л. масло
За пикантната плънка:
- 50 мл зехтин
- 1 глава лук
- 1 стрък селъри
- щипка сол
- щипка черен пипер
- 100-150 мл вода
- кубче пилешки бульон
- ½ чаша галета
- 1/2 чаша сушени червени боровинки
- щипка естрагон
- ½ връзка магданоз
- настърганата кора на 1 портокал
Начин на приготвяне:
Разрежете котлетите така, че да се получат джобчета. Овкусете със сол и пипер.
Сложете на котлона да загрява тиган с малко зехтин, запържете лука и селърито. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете ги в голяма купа. Добавете боровинките, галетата, естрагона, магданоза, портокаловата кора.
В същия тиган сипете 100-150 мл вода, върнете го на котлона. Стрийте бульончето. Щом течността редуцира наполовина, я изсипете при плънката. Разбъркайте добре. Оставете да престои 5-10 мин.
Напълнете пържолите, запържете ги в малко зехтин, да се запечатат.
Намажете тавичка с масло. Ако ви остане от плънката, изсипете я в тавата. Сложете пържолите, намажете ги обилно с масло и приберете във фурната за 7-8 мин./actualno.com
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Re: Пържоли с пикантна плънка
Според мен става за основно ястие за празнична вечеря, стига човек да не е традиционалист по отношение на вкусовете и да обича предизвикателствата. Успех!
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Re: Пържоли с пикантна плънка
Красиво, ама отде тия боровинки
Мръвката си е мръвка, това е традиция!
Мръвката си е мръвка, това е традиция!
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.