Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Свински мариновани пържоли на фурна

/свинско, телешко, агнешко, дивеч/
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24780
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115275
пол: Мъж

Свински мариновани пържоли на фурна

Мнение от шони »


Изображение

Необходими продукти:

- 4-5 бр. свински пържолки
- 1/3 ч.ч. олио (може и зехтин)
- 1 с.л. мед
- 1-2 с.л. лимонов сок (може и оцет - 1 с.л.)
- 1 с.л. горчица
- соев сос
- 1/2 ч.ч. вино (може и бира)
- черен пипер, чубрица

Начин да приготвяне:

Пържолите се измиват хубаво. Маринатата се приготвя като се смесят всички продукти за нея, като е желателно първо да са меда, олиото и лимоновия сок. Бърка се до разтваряне на меда. Ако се сложи и соевия сос, няма да може да видите дали меда се е разтопил. Добавяте и останалите продукти и се бърка до хомогенна смес. Ако харесвате или не някоя от съставките, може да я увеличите или намалите. Без сол, защото соевият сос е доста солен.

С така приготвената марината се намазват хубаво пържолите и се слагат в съд с капак в хладилника да престоят 3-4 часа, може и повече. Остатъка от маринатата се излива в съда върху наредените пържоли.

След това се нареждат в подмазнена тава, налива се малко вода и се покриват с фолио. Може да се залеят и с маринатата, в която са престояли. Пекат се на 200 градуса около 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15-20 минути./actualno.com
Прочетено: 1053 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 284012
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334817
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Свински мариновани пържоли на фурна

Мнение от Mozo »

Със сигурност стават мозък и са доста благи :ще ям:
Изображение
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Мнения: 6911
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23
Репутация: 3097
пол: Жена

Re: Свински мариновани пържоли на фурна

Мнение от kakavida »

Да, това е добро за новогодишната вечеря, но аз още се чудя какво точно да приготвя.

Ето и друг вариант, мисля и него да пробвам :

Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън

Необходими продукти:

1 джолан / до нас продават малки джоланчета като един за една порция/

2 глави лук

зърна черен пипер на вкус

250 милилитра бира

3 дафинови листа

200 милилитра вода

2 чаени лъжици джинджифил

4 скилидки чесън

2 супени лъжици горчица

1 супена лъжица соев сос

1 чаена лъжица мед

сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Налейте в тенджера бирата и водата, добавете лука (цели глави), дафиновите листа, зърната черен пипер, сол. Сложете джолана и оставете да се вари на среден огън в продължение на около час.

Настържете джинджифила, чесъна намачкайте с преса и с тях натъркате джолана, след като свалите от котлона и извадите от бульона.

Направете марината: смесете в подходящ съд горчицата, соевия сос, меда и сложете смлян черен пипер. С нея залейте джолана, увийте го плътно във фолио и оставете на стайна температура за 2 - 3 часа.

След това изпечете в загрята до 220 градуса фурна в продължение на час или до готовност. Разгънете фолиото, намалете градусите до 200 и нека ястието се запече до образуването на златиста коричка.

Може да поднесете с картофи.

framar.bg

Има и готово картофено пюре, че нещо му обърквам пропорциите и за по-лесно, но може и картофи на по-едро в тава заляти с мазнинка и подправки, за 20 минути чудо :lol:
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с месо”