Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Свински мариновани пържоли на фурна
Свински мариновани пържоли на фурна
Необходими продукти:
- 4-5 бр. свински пържолки
- 1/3 ч.ч. олио (може и зехтин)
- 1 с.л. мед
- 1-2 с.л. лимонов сок (може и оцет - 1 с.л.)
- 1 с.л. горчица
- соев сос
- 1/2 ч.ч. вино (може и бира)
- черен пипер, чубрица
Начин да приготвяне:
Пържолите се измиват хубаво. Маринатата се приготвя като се смесят всички продукти за нея, като е желателно първо да са меда, олиото и лимоновия сок. Бърка се до разтваряне на меда. Ако се сложи и соевия сос, няма да може да видите дали меда се е разтопил. Добавяте и останалите продукти и се бърка до хомогенна смес. Ако харесвате или не някоя от съставките, може да я увеличите или намалите. Без сол, защото соевият сос е доста солен.
С така приготвената марината се намазват хубаво пържолите и се слагат в съд с капак в хладилника да престоят 3-4 часа, може и повече. Остатъка от маринатата се излива в съда върху наредените пържоли.
След това се нареждат в подмазнена тава, налива се малко вода и се покриват с фолио. Може да се залеят и с маринатата, в която са престояли. Пекат се на 200 градуса около 1 час под фолио. След това фолиото се маха и се допича още 15-20 минути./actualno.com
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Мнения: 284012
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
- Репутация: 334817
- Местоположение: Somewhere In Time
Re: Свински мариновани пържоли на фурна
Със сигурност стават мозък и са доста благи
Re: Свински мариновани пържоли на фурна
Да, това е добро за новогодишната вечеря, но аз още се чудя какво точно да приготвя.
Ето и друг вариант, мисля и него да пробвам :
Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
Необходими продукти:
1 джолан / до нас продават малки джоланчета като един за една порция/
2 глави лук
зърна черен пипер на вкус
250 милилитра бира
3 дафинови листа
200 милилитра вода
2 чаени лъжици джинджифил
4 скилидки чесън
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица соев сос
1 чаена лъжица мед
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера бирата и водата, добавете лука (цели глави), дафиновите листа, зърната черен пипер, сол. Сложете джолана и оставете да се вари на среден огън в продължение на около час.
Настържете джинджифила, чесъна намачкайте с преса и с тях натъркате джолана, след като свалите от котлона и извадите от бульона.
Направете марината: смесете в подходящ съд горчицата, соевия сос, меда и сложете смлян черен пипер. С нея залейте джолана, увийте го плътно във фолио и оставете на стайна температура за 2 - 3 часа.
След това изпечете в загрята до 220 градуса фурна в продължение на час или до готовност. Разгънете фолиото, намалете градусите до 200 и нека ястието се запече до образуването на златиста коричка.
Може да поднесете с картофи.
framar.bg
Има и готово картофено пюре, че нещо му обърквам пропорциите и за по-лесно, но може и картофи на по-едро в тава заляти с мазнинка и подправки, за 20 минути чудо
Ето и друг вариант, мисля и него да пробвам :
Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
Необходими продукти:
1 джолан / до нас продават малки джоланчета като един за една порция/
2 глави лук
зърна черен пипер на вкус
250 милилитра бира
3 дафинови листа
200 милилитра вода
2 чаени лъжици джинджифил
4 скилидки чесън
2 супени лъжици горчица
1 супена лъжица соев сос
1 чаена лъжица мед
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера бирата и водата, добавете лука (цели глави), дафиновите листа, зърната черен пипер, сол. Сложете джолана и оставете да се вари на среден огън в продължение на около час.
Настържете джинджифила, чесъна намачкайте с преса и с тях натъркате джолана, след като свалите от котлона и извадите от бульона.
Направете марината: смесете в подходящ съд горчицата, соевия сос, меда и сложете смлян черен пипер. С нея залейте джолана, увийте го плътно във фолио и оставете на стайна температура за 2 - 3 часа.
След това изпечете в загрята до 220 градуса фурна в продължение на час или до готовност. Разгънете фолиото, намалете градусите до 200 и нека ястието се запече до образуването на златиста коричка.
Може да поднесете с картофи.
framar.bg
Има и готово картофено пюре, че нещо му обърквам пропорциите и за по-лесно, но може и картофи на по-едро в тава заляти с мазнинка и подправки, за 20 минути чудо
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Живейте така, че да му е интересно.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Свински бъбрек, присаден на човек, функционира рекордните два месеца
от Mozo » пет сеп 15, 2023 11:59 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 30 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет сеп 15, 2023 11:59
-
-
-
Пробив: Присадени на хора свински бъбреци работят като човешки
от Mozo » пет сеп 01, 2023 16:30 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 21 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет сеп 01, 2023 16:30
-