Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Лазаня със спанак и кайма

/свинско, телешко, агнешко, дивеч/
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
pandachina
Почетен член
Почетен член
Мнения: 2548
Регистриран: вт яну 25, 2011 10:48
Репутация: 857
пол: Жена

Лазаня със спанак и кайма

Мнение от pandachina »

Изображение

Необходими продукти
• 1 голяма глава лук
• 500 г спанак (замразен)
• 2-3 скилидки чесън
• олио за пържене
• 500 г смляно месо
• 5 с.л. доматена салса или пюре
• 40 г масло
• 2 с.л. брашно
• сол
• черен пипер
• 500 мл прясно мляко
• 200 г сирене Гауда
• кори за лазаня
Начин на приготвяне
За плънката: Размразява се спанакът, обелват се лукът и чесънът и се нарязват. В сгорещено олио се запържва каймата, добавят се лукът и чесънът, намачква се спанака и се прибавя без да се нарязва. Накрая се слагат салсата и сол и черен пипер на вкус.

За соса: Разтопява се маслото, добавя се брашното и се запържва до златисто. Бавно се добавя прясното мляко, при постоянно разбъркване. Когато сосът заври се прибавя настърганото сирене Гауда и се бърка докато се разтопи. Слагат се сол и черен пипер на вкус.

В намазнена тавичка се реди един слой от предварително приготвените според указанията на опаковката кори за лазаня. След това се изсипва 1/3 от соса, а отгоре се разстила половината от плънката. Отново се слага ред кори, 1/3 от соса и другата половина от плънката. Слага се третия ред кори и се залива с останалия сос. Най-отгоре се поръсва настъргано сирене Гауда (може и кашкавал) – може да се сложи 15-20 минути след началото на печенето за да не загори. Пече се в предварително загрята до 200 С фурна.


Аз замених спанака с лапад според наличностите. Рецептата директно съм си я копирала от интернет в един файл с рецепти и не помня откъде съм я изпладиатствала, но да знаете, че не е мое изобретение. Снимката е на лазанята, която лично аз приготвих - не изглежда перфектно, но пък си облизахме пръстченцата. :mrgreen:

Да ви е сладко! PDT_Love_18
Прочетено: 1038 пъти
Изображение

[blink]"Когато започнеш да правиш компромиси със своите ценности заради хората около теб, значи е време да смениш хората".[/blink]
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Мнения: 29946
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06
Репутация: 58101
пол: Жена

Re: Лазаня със спанак и кайма

Мнение от Kotkata68 »

Обожавам лазанята, но все още не се чувствам готова да я направя. Не за друго, ама ми е жал за продуктите които не са малко, а едно грешно действие от моя страна, може да ги прати в кофата. :тревожен:
Ама все пак, май скоро ще се пробвам. 8-[

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283771
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334117
Местоположение: Somewhere In Time

Re: Лазаня със спанак и кайма

Мнение от Mozo »

Е, как, нали трябва да се нагньетеш :evil4: :evil4: :evil4:
Изображение
Потребителски аватар
pandachina
Почетен член
Почетен член
Мнения: 2548
Регистриран: вт яну 25, 2011 10:48
Репутация: 857
пол: Жена

Re: Лазаня със спанак и кайма

Мнение от pandachina »

Коте, аз за сефте правих лазаня. Имах същите страхове като теб, но взе, че се получи. Останаха ми кори и пак ще се пробвам, но с друга рецепта. Не го мисли а почвай с някаква рецепта, пък каквото сабя покаже. PDT_Love_18 Със сигурност е по-трудно, ако сама си правиш корите, но аз заложих на по-сигурния вариянт и посегнах към тези от супермаркета. :mrgreen:
Изображение

[blink]"Когато започнеш да правиш компромиси със своите ценности заради хората около теб, значи е време да смениш хората".[/blink]
Нова тема Отговори

Върни се в “Ястия с месо”